Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Εξηγήσεις από τον κ. Στουρνάρα για τα θαλασσοδάνεια του συνεργάτη του

Τζανακόπουλος: Εξηγήσεις από τον κ. Στουρνάρα για τα θαλασσοδάνεια του συνεργάτη του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Πάσχας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Τράπεζα της Ελλάδος,

Σκληρή επίθεση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στο δεξί χέρι του κεντρικού τραπεζίτη, Γιώργου Πάσχα για υπόθεση θαλασσοδανείων 800.000 ευρώ, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον κ,. Στουρνάρα κάνοντας λόγο για μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

«Ο διοικητής της ΤτΕ σε παλαιότερες υποθέσεις, στην περίπτωση του Π. Πολάκη, είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά τα οποία δε φαίνεται να επιδεικνύει με τον συνεργάτη του τον κ. Πάσχα στον οποίον ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια ύψους 800.000 ευρώ» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, πρόκειται για μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον Γ. Στουρνάρα.

«Αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του.

»Εγείρει τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται σήμερα η ΤτΕ. Πρόκειται για μείζον ζήτημα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι δεν βλέπει αντίστοιχο ζήλο από ΜΜΕ στην προβολή του συγκεκριμένου ζητήματος και έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά τα οποία κάποια στιγμή το μιντιακό σύστημα, ο πολιτικός διάλογος και η δημόσια σφαίρα πρέπει να τα συζητήσει».

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη στο δεξί χέρι του κ. Στουρνάρα στην ΤτΕ, καθώς έλαβε ενδοϋπηρεσιακά (θαλασσο)δάνεια άνω των 800.000 ευρώ, το 2007, από την Εθνική Τράπεζα χωρίς να καταβάλλει ούτε σεντ του ευρώ. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Οριστική προστασία της α΄κατοικίας

Με τη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες βράδυ διευθετεί οριστικά το ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, και επιτυγχάνεται ο στόχος που έθεσε εξαρχής, για προστασία της λαϊκής κατοικίας και για ταχύτερη εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστατεύεται η πρώτη κατοικία όχι μόνο για τους ευάλωτους οφειλέτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, αλλά και για πολλούς επαγγελματίες που έχουν πάρει επιχειρηματικό δάνειο», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επίσης, πρόσθεσε, «για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η επιδότηση δόσης δανείων για τους δικαιούχους που θα υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις».

Παραλάβαμε μια χώρα που είχε πάψει η οποιαδήποτε προστασία της α’ κατοικίας

«Παραλάβαμε μια χώρα στην οποία από 1/1/2015 είχε πάψει να ισχύει η οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας. Καταφέραμε από τότε μέχρι σήμερα, τόσο την παράταση της ισχύος του νόμου Κατσέλη, την εξέλιξή του με τις παρεμβάσεις του κ. Σταθάκη και, σήμερα, κλείνουμε αυτή την εκκρεμότητα με μια ρύθμιση που προστατεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, με επιπρόσθετη πρόβλεψη και για τα επιχειρηματικά δάνεια», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Η στάση της ΝΔ συνιστά μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους

«Η στάση και η κριτική της ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα συνιστά μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας ότι «οι άνθρωποι που άφησαν απροστάτευτη τη λαϊκή κατοικία, την ίδια στιγμή που έκαναν τη μία ανακεφαλαιοποίηση πίσω από την άλλη χωρίς σχέδιο και χωρίς μέριμνα για τα “κόκκινα” δάνεια, σήμερα θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική».

Κατηγόρησε επίσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν ήταν αμέλεια αλλά στρατηγική επιλογή»

Σχετικά άρθρα