Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια στο δεξί χέρι του Στουρνάρα

Κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια στο δεξί χέρι του Στουρνάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Πάσχας, Σκάνδαλο, Τράπεζα της Ελλάδος,

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Κ. Κούτριας, στο δεξί χέρι του κεντρικού τραπεζίτη.

Ο Γ. Πάσχας έλαβε ενδοϋπηρεσιακά (θαλασσο)δάνεια άνω των 800.000 ευρώ, το 2007, από την Εθνική Τράπεζα χωρίς να καταβάλλει ούτε σεντ του ευρώ.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της ΤτΕ και πρώην επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας διώκεται για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ αλλά και για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, η δίωξη κατά του Γ. Πάσχα έχει ασκηθεί εδώ και δύο μήνες, με τον Γ. Στουρνάρα να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού ο διωκόμενος συνεργάτης του παραμένει στη θέση του σαν να μην συμβαίνει τίποτα…

Ο πρώην ελεγκτής της Εθνικής Τράπεζας έλαβε το 2007 τρία ενδοϋπηρεσιακά δάνεια από την Εθνική Τράπεζα με προκλητικά ευνοϊκούς όρους και -επί της ουσίας- άνευ εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δάνειο 590.583, ένα 119.053 και ένα 92.450 ευρώ, χωρίς να αποπληρώνει κανένα εξ αυτών.

Μάλιστα, ενόσω το πρώτο και μεγαλύτερο δάνειο έπαιρνε συνεχώς παρατάσεις αποπληρωμής άνευ πρόσθετων εγγυήσεων, ο στρατηγικός κακοπληρωτής, Γ. Πάσχας, κατάφερε να λάβει και τις δύο λοιπές τραπεζικές χρηματοδοτήσεις.

Όπως σημειώνεται στη δικογραφία, δεν έχει κατατεθεί καμία πράξη δικαστικής διεκδίκησης για τα δανεικά και αγύριστα του Γ. Πάσχα, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν τις υποχρεώσεις τους.

Επομένως, προκαλείται το ερώτημα αν οι ελεγχόμενοι στενοί συνεργάτες του διοικητή της ΤτΕ μπορούν να ασκούν έλεγχο.

Προκαλείται, επίσης, το ερώτημα για το πώς τα ακαριαία αντανακλαστικά του Γ. Στουρνάρα ενεργοποιούνται για υποθέσεις που αφορούν «πολιτικούς του αντιπάλους», ενώ οι διώξεις στο περιβάλλον του δίνουν και παίρνουν με εκείνον να σφυρίζει αδιάφορα.

Δεύτερος υπόδικος στο πλευρό του Στουρνάρα

Πρόκειται για τον δεύτερο στενό συνεργάτη του διοικητή της ΤτΕ που διώκεται.

Υπενθυμίζεται ότι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί και κατά του διευθυντή της διεύθυνσης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, Σπ. Παντελιά, ο οποίος εμπλέκεται στη σκανδαλώδη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πλέον, ο κ. Στουρνάρας πρέπει να αποσαφηνίσει αν προτίθεται να πράξει όσα έπραξε για το νόμιμο δάνειο Πολάκη και στην περίπτωση της παρανομίας του στενού του συνεργάτη.

Σχετικά άρθρα