Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αποκυήματα φαντασίας» τα περί μεταφοράς χρυσού της Βενεζουέλας μέσω Ελλάδας

«Αποκυήματα φαντασίας» τα περί μεταφοράς χρυσού της Βενεζουέλας μέσω Ελλάδας
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Βενεζουέλα, Ελλάδα, Χρυσός,

«Αποκυήματα φαντασίας» χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, υπεύθυνος για την Ευρώπη, Ιβάν Χιλ, τα περί μεταφοράς χρυσού στο εξωτερικό μέσω ελληνικών αεροδρομίων.

Ερωτηθείς για τις «μυστηριώδεις» πτήσεις κρατικών αεροσκαφών της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, o Βενεζουελάνος υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ανταποκρίτρια της Deutsche Welle:

«Ο υπουργός βρισκόταν σε συνάντηση στο Ντουμπάι και προσγειώθηκε στην Αθήνα για ανεφοδιασμό και μετά να συνεχίσει το ταξίδι του στη Βενεζουέλα. Αυτό είναι όλο.

»Στη συνέχεια διάβασα διάφορα στον Τύπο. Είναι απίστευτο ότι τα ΜΜΕ συνεχώς χτυπούν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας με θεωρίες συνομωσίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που το κυβερνητικό αεροσκάφος πετά πάνω από την Ευρώπη, την Κίνα, την Εγγύς Ανατολή, πρέπει να γίνονται ενδιάμεσες προσγειώσεις τεχνικής φύσης, είτε στην Πορτογαλία, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ιταλια και τη Σουηδία.

»Πρόκειται καθαρά για απόφαση των πιλότων σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης και όχι των πολιτικών».

Ο Ιβάν Χιλ δηλώνει ότι στο VIP του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Χόρχε Αρεάσα δεν είχε καμία συνάντηση με Έλληνα πολιτικό ή εκπρόσωπό του.

«Πρόκειται για ιστορίες φαντασίας. Ορισμένα ευρωπαϊκά κόμματα, κυρίως της Δεξιάς, ακόμη και στη Λατινική Αμερική, έχουν συμφέρον να μετατρέψουν την περίπτωση της Βενεζουέλας σε εσωτερική υπόθεση και να την χρησιμοποιούν για να χτυπήσουν την κυβέρνησή τους.

»Το συγκεκριμένο Falcon είναι παλαιό και πρέπει να εφοδιάζεται κάθε έξι ώρες.

»Έχω ταξιδέψει συχνά με αυτό και ξέρω. Εξάλλου οι εξαγωγές ορυκτών δεν γίνονται κρυφά και με αυτόν το τρόπο» αναφέρει.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα ως σχέσεις σεβασμού και ειλικρίνειας.

«Είναι σημαντική χώρα για μας μέσα στην Ε.Ε., μια χώρα με την οποία διατηρούμε σχέσεις, όπως με όλες τις άλλες στην Ε.Ε.» σημειώνει.

Σχετικά άρθρα