Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Τσιτουρίδης για το νέο κόμμα, τον Καραμανλή και τις πολιτικές συνεργασίες

Τι είπε ο Τσιτουρίδης για το νέο κόμμα, τον Καραμανλή και τις πολιτικές συνεργασίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλληνες Ριζοσπάστες, Ευρωεκλογές 2019, Κώστας Καραμανλής, Σάββας Τσιτουρίδης,

Πολιτικά στρεβλή και αντιευρωπαϊκή η άποψη ότι οι ευρωεκλογές είναι πρόκριμα για τις εθνικές, ανέφερε μιλώντας στον News 24/7, ο Σάββας Τσιτουρίδης, που την Τρίτη ανακοίνωσε τη νέα του πολιτική κίνηση «Έλληνες Ριζοσπάστες».

Πρόσθεσε ότι κάνουν λάθος όσοι επιχειρούν να συνδέσουν το εγχείρημα μιας ομάδας ανθρώπων με τον Καραμανλή και συμπλήρωσε πως ο ίδιος έχει να μιλήσει πολιτικά μαζί του περίπου 10 χρόνια.

Δεν ζήτησα τις ευλογίες κανενός για να καταθέσω την ευθύνη που έχω για τον τόπο, πρόσθεσε ο κ. Τσιτουρίδης και τόνισε πως «10 χρόνια λείπω από την πολιτική ζωή του τόπου, αν κάποιος πιστεύει ότι εγώ μπορώ να στερήσω την αυτοδυναμία οποιουδήποτε θα μου αναγνωρίσει ιδιότητες που δεν έχω».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι άργησε πάρα πολύ η επίτευξή της κι ότι θα μπορούσε να είναι σημαντικά καλύτερες διάφορες πτυχές της.

Σημείωσε ωστόσο ότι τα θέματα αυτά δεν μπορούν να προταχτούν ενόψει ευρωεκλογών.

Για τον Βέμπερ είπε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία της Κομισιόν κι εφαρμόσει την πρότασή του για μείωση δαπανών, στην αγροτική και περιφερειακή πολιτική, η Ελλάδα θα χάνει 1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, δηλαδή μισό ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά με ενδεχόμενες συνεργασίες με άλλους χώρους της κεντροδεξιάς, είπε οτι «δεν εχω καμία συμμαχία με κανέναν.

»Στα χρόνια που έρχονται θα είμαι τυχερός να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Μιλάω για πολιτικές δυνάμεις εντός του ευρωπαϊκού τόξου».

Ο κ. Τσιτουρίδης γνωστοποίησε επίσης ότι σε περίπου 10 μέρες θα καταθέσουμε το μανιφέστο μας για την Ευρώπη και θα παρουσιαστούν οι πρώτες υποψηφιότητες που είναι νέοι άνθρωποι ηλικίας 30-35 χρόνων.

Σχετικά άρθρα