Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστόφορος Βερναρδάκης: «Στόχος μας να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές»

Χριστόφορος Βερναρδάκης: «Στόχος μας να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ευρωεκλογές 2019, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

«Στόχος είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, χαρακτηρίζοντας τον στόχο αυτό εφικτό.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι «τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησαν ένα κοινωνικό και πολιτικό άνοιγμα» και προανήγγειλε ότι «τα επόμενα ονόματα θα δώσουν ακόμα περισσότερο το στίγμα».

«Η πρόθεσή μας είναι να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, μαζικό, το οποίο θα λειτουργήσει εκλογικά χρήσιμα για το ΣΥΡΙΖΑ και θα σηματοδοτήσει την πολιτική παρουσία του κόμματος και της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και των ανοιγμάτων» είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι οι ευρωεκλογές είναι μία αναμέτρηση πολιτικού χαρακτήρα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, όπου θα τεθούν πολύ σοβαρά διλήμματα.

«Είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, καθώς θα υπάρχει χαμηλότερη διασπορά ψήφων στους μικρότερους συνδυασμούς και θα υπάρχει μικρότερη αποχή» σημείωσε για να προσθέσει ότι θα φανούν δύο μεγάλες στρατηγικές για την Ευρώπη:

«Η στρατηγική που θέλει μία Ευρώπη αυταρχισμού και νεοφιλελευθερισμού, όπως περίπου είναι σήμερα και η άλλη που πρέπει η ευρύτερη Αριστερά και ο ευρύτερος προοδευτικός πόλος να φτιάξει, να ξεκλειδώσει τις κοινωνικές πολιτικές».

Ο κ. Βερναρδάκης αρνήθηκε ότι υπάρχει διεμβολισμός του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι η πολιτική γίνεται με διαφανείς κινήσεις και πάντοτε με τη συγκατάθεση του εκλογικού σώματος. Εκτίμησε ακόμη ότι στο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί στις βουλευτικές εκλογές, υπάρχει κίνδυνος εκλογικής συρρίκνωσης του ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά άρθρα