Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για «συντονισμό στα εθνικά θέματα» τη Δευτέρα στην Κύπρο ο Κατρούγκαλος

Για «συντονισμό στα εθνικά θέματα» τη Δευτέρα στην Κύπρο ο Κατρούγκαλος

Στην Κύπρο φτάνει το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαρτίου ο Γιώργος Κατρούγκαλος για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Σκοπός της πρώτης μου επίσημης επίσκεψης είναι η αμοιβαία ενημέρωση και ο συντονισμός της πολιτικής μας για τα εθνικά θέματα και κυρίως για το Κυπριακό», λέει σε δήλωσή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα ενεργειακά θέματα, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σημειώνουν ότι οι θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης εκφράζουν απολύτως τα δίκαια αιτήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ελληνισμού, ενώ υπογραμμίζουν ότι στην Τριμερή Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, που θα γίνει στις 20 Μαρτίου στην Ιερουσαλήμ, παρουσία και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, θα γίνει σοβαρή προσπάθεια υπογραφής της συμφωνίας για κατασκευή του αγωγού East Med.

«Σε διαφορετική περίπτωση η υπογραφή θα γίνει στην επόμενη συνάντησή μας στην Κρήτη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι Ιταλοί, με στόχο τη διευθέτηση των προβληματισμών που εκφράζουν», σημειώνουν πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γιώργου Κατρούγκαλου στην Κύπρο αρχίζει το βράδυ της Δευτέρας με επίσημο δείπνο, παρουσία των πολιτικών κομμάτων, ενώ την Τρίτη ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα και ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Σχετικά άρθρα