Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χριστοδουλίδης: Ο Κατρούγκαλος θα μεταφέρει στον Τσαβούσογλου «συγκεκριμένα μηνύματα»

Χριστοδουλίδης: Ο Κατρούγκαλος θα μεταφέρει στον Τσαβούσογλου «συγκεκριμένα μηνύματα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργεια, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις 21 Μαρτίου, στην Τουρκία, προσδίδει η Λευκωσία, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη να λέει ότι θα μεταφερθούν συγκεκριμένα μηνύματα.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην επίσημη επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος φτάνει το βράδυ της Δευτέρας στην Κύπρο για επαφές με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά και με τον ίδιο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στόχος της επίσκεψης, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, είναι να καθορισθούν συγκεκριμένα μηνύματα ενόψει της μετάβασης του κ. Κατρούγκαλου στην Τουρκία, στις 21 Μαρτίου, ώστε να τα μεταφέρει στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Είπε επίσης ότι θα εξετασθεί το πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε επανέναρξη των συνομιλιών απ’ εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου στην Κύπρο από τη θέση του Επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ενεργειακά.

Σε σχέση με τη συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ, στην παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι πραγματοποιείται αυτή η συνάντηση με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ.

Κύριο θέμα συζήτησης, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, θα είναι η συνεργασία σε θέματα ενεργειακής και θαλάσσιας ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει, θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μέσα από μια κοινή δήλωση των τεσσάρων.

Σχετικά άρθρα