Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκαινιάστηκε στα Ναυπηγεία Σύρου η ανακαινισμένη δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ»

Εγκαινιάστηκε στα Ναυπηγεία Σύρου η ανακαινισμένη δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αποστολάκης, Κυκλάδες, Ναυπηγεία, Ναυπηγεία Σύρου, Νεώριο Σύρου, Στέργιος Πιτσιόρλας, Σύρος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Την ανακαινισμένη δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» στα ναυπηγεία Νεωρίου στη Σύρο, εγκαινίασαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και παρόχου ασφάλειας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, συνιστά ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

Αναφέρθηκε δε, στην άρρηκτη σχέση των Ελλήνων με το θαλάσσιο στοιχείο καθώς και στην κεφαλαιώδη αξία των νησιών στη γεωπολιτική αξία της χώρας.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε το σημαντικό διττό ρόλο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, ως εθνικού κεφαλαίου και ως σημαντικού πυλώνα της οικονομίας.

Χαρακτήρισε, επιπλέον, το εγχείρημα στη Σύρο ως παράδειγμα για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Ειδική μνεία έγινε στους διαχρονικούς δεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων με το Νεώριο Σύρου.

Τέλος, εστίασε στη συσχέτιση της εύρωστης αμυντικής υπόστασης της χώρας με τις στρατηγικές βιομηχανικές υποδομές, οι οποίες αποτελούν πολλαπλασιαστές ισχύος με άμεσα οφέλη για την επισκευαστική ικανότητα και διαθεσιμότητα του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα