Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Παπανδρέου: Ιστορικός μας αντίπαλος η συντήρηση

Γ. Παπανδρέου: Ιστορικός μας αντίπαλος η συντήρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Ως «ιστορικό μας αντίπαλο» χαρακτήρισε τη συντήρηση ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βέβαια, διευκρίνισε ότι «συντήρηση είναι η δεξιά, αλλά συντηρητική είναι και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

«Βιώνουμε, λοιπόν, αυτή την ιστορική αντίφαση, στην οποία απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο οι προοδευτικές δυνάμεις» επισήμανε, επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ).

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε «κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, να συμμετάσχει και να δυναμώσει την προσπάθεια που κάνουμε με το Κίνημα Αλλαγής».

«Έτσι ώστε, να μπορέσουμε να επιβάλλουμε την αλλαγή πορείας» πρόσθεσε, προτού περιγράψει με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα.

Ως λύση πρότεινε «μια προοδευτική πρωτοπορία, αποφασισμένη να σπάσει αυγά, να κινητοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν το νέο, όχι το χάος, τη μιζέρια, το μίσος και τον διχασμό».

Επανέλαβε δε, την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι οποίες «μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από οριζόντιες πλατιές συμμαχίες, με τις προοδευτικές δυνάμεις εκ των πραγμάτων να καλούνται να διαδραματίσουν ρόλο εμβρυουλκού, καταλύτη για την οικοδόμηση των αναγκαίων όρων και προϋποθέσεων, που θα μας οδηγήσουν στην υπέρβαση της σημερινής στασιμότητας».

Σχετικά άρθρα