Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αγωγή Σαμαρά κατά των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αγωγή Σαμαρά κατά των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Νέα Δημοκρατία, ΟΙΕΛΕ,

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή που έχει υποβάλει σε βάρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζητεί αποζημίωση ύψους 100.000 για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η υπόθεση αφορά την απόλυση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα και της παρατήρησης που είχε κάνει το 2012 στο γιο του πρώην Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Η αγωγή αφορά σε επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτού που απαντούσε σε άρθρο του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Γιώργου Μουρούτη, που δημοσιεύτηκε τη μέρα του θανάτου της εκπαιδευτικού, με το οποίο επιτίθετο στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

Συγγενής της Φώφης Μπουλούτα που κατέθεσε στο δικαστήριο αναφερόμενος στο άρθρο Μουρούτη υποστήριξε:

«Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε.

»Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή.

»Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουμε εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της».

Σύμφωνα με το μάρτυρα, στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Να σημειωθεί πως η πλευρά του Αντ. Σαμαρά αναφέρθηκε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά την Φώφης Μπουλούτα σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.

Σχετικά άρθρα