Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Βουλευτές, Δημοκρατική Παράταξη, Σπύρος Δανέλλης, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο ΣΥΡΙΖΑ «είτε μας αρέσει είτε όχι», είναι ο «κορμός των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου» τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης που διεγράφη πριν από ένα μήνα από το Ποτάμι λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση.

«Θεώρησα ότι είναι αυτονόητο να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει το μείζον θέμα, το οποίο ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών.

»Έχω την πεποίθηση ότι η Συμφωνία είναι ένα ύψιστο εθνικό θέμα, το οποίο έπρεπε να κλείσει» υποστηρίζει μιλώντας στην «F&M Voice».

Και συμπληρώνει: «Εκτίμησα, επίσης, ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση να φέρει το θέμα προς κύρωση.

»Θα ήταν τραγικό να πάμε σε προεκλογική αντιπαράθεση με βασικό θέμα το διακύβευμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και, άρα, τον βαθύ διχασμό του εκλογικού σώματος, σε προδότες και μειοδότες».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής προβληματίζεται ιδιαίτερα για την άνοδο των ακραίων δυνάμεων εντός της Ν.Δ., τονίζει ότι ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα προέρχεται από την «ακροδεξιά με το κουστούμι» και θεωρεί «μονόδρομο» τη σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κορμό των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.

»Μπροστά στις ευρωεκλογές και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θεωρώ ότι η σύγκλιση των προοδευτικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, είναι μονόδρομος.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 ή του 2014 ή ακόμη και του 2016.

»Είναι ο κορμός της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς», υπογραμμίζει.

Επίσης αναφέρει ότι μπορεί να προτιμάει την Ευρωβουλή, αλλά οι προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις δεν χωρούν σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Σχετικά άρθρα