Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βουλή η δικογραφία για την τηλεφωνική συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα

Στη Βουλή η δικογραφία για την τηλεφωνική συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Παύλος Πολάκης,

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της τηλεφωνικής συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με τον επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με καταναλωτικό δάνειο που χορηγήθηκε στον υπουργό.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζει στην Βουλή τον φάκελο της υπόθεσης με τα στοιχεία που συνέλεξε στο πλαίσιο ποινικής έρευνας, προκειμένου το Σώμα μέσω της διαδικασίας για τους βουλευτές να αποφανθεί αν η επίμαχη συνομιλία των δύο ανδρών καταγράφηκε παρανόμως και να κρίνει αν θα προχωρήσει σε άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, ώστε να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κατέθεσε στον εισαγγελέα ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος φαίνεται να υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε την συνομιλία που είχαν.

Από την πλευρά του ο υπουργός ισχυρίζεται πως δεν την κατέγραψε και ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την επίμαχη συνομιλία ήταν μεταφορά του διαλόγου που είχε με τον κ. Σουρνάρα.

Η κατηγορία που, εφόσον κριθεί από την Βουλή, θα αποδοθεί στον κ. Πολάκη αφορά υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας και τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα ετών (άρθρο 370Α Ποινικού Κώδικα).

Σχετικά άρθρα