Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμφύλιος στη ΝΔ: Ο Άδωνις χαμηλώνει τον πήχυ και «χτυπά» Δένδια – Χατζηδάκη

Εμφύλιος στη ΝΔ: Ο Άδωνις χαμηλώνει τον πήχυ και «χτυπά» Δένδια – Χατζηδάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Νέα Δημοκρατία,

Εάν δεν υπήρχε το νέο επεισόδιο στο εσωκομματικό πολεμο Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκου Δένδια στη ΝΔ, η είδηση θα ήταν ότι ο Αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαμηλώνει τον πήχυ για τις ευρωεκλογές, αφού αντί για τις φαραωνικές διαφορές των 15 μονάδων που επικαλείται η ηγεσία της ΝΔ ο ίδιος τοποθετεί τη διαφορά στις 3,5 μονάδες.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται πως αψηφά τις «νουθεσίες» και συνεχίζει κανονικά τον γαλάζιο εμφύλιο με το «μετριοπαθές» μπλοκ της ΝΔ, εξαπολύοντας εκ νέου ευθεία βέλη προς τους Νίκο Δένδια και Κωστή Χατζηδάκη.

«Ο κ. Δένδιας έχει πέσει θύμα των τίτλων. Πράγματι, έχουμε διαφορά απόψεων και διαφορά ύφους» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο News247.

«Είμαστε μια μεγάλη παράταξη όπου μπορούμε να συμφωνούμε στα μείζονα και να διαφωνούμε στα ελάσσονα. Ενα κόμμα είναι μια ορχήστρα και ο αρχηγός είναι ο μαέστρος.

»Ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο ύφος comme il faut Δένδια-Χατζηδάκη και στο δικό μου ύφος» πρόσθεσε, εξαπολύοντας τα βέλη του κατά του Νίκου Δένδια και του έτερου Αντιπροέδρου της Πειραιώς.

Και όσον αφορά στο Νίκο Δένδια, η κόντρα των δύο είχε ξεκινήσει προ καιρού, με αφορμή τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο βουλευτής Κέρκυρας, καταγγέλλοντας τα άκρα και κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου να συρρικνωθεί η ΝΔ ως «κομματίδιο», όπως είχε πει, στα ποσοστά του 18% που είχε πάρει το 2012 επί Αντώνη Σαμαρά.

Επανερχόμενος ο κ. Δένδιας, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε:

«Δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις σε πολλά θέματα. Καθαρές κουβέντες. Έχουμε μεγάλη διαφορά ύφους».

Πρόσθεσε, επίσης για τη Νέα Δημοκρατία:

«Είμαστε το κόμμα του μέτρου και της εθνικής ευθύνης. Είμαστε κόμμα πατριωτικό, δεν είμαστε κόμμα εθνικιστικό. Δεν μας αρέσουν οι κραυγές, δεν μας αρέσουν οι λαϊκισμοί».

Απευθύνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, υπογράμμισε ότι «οι τόνοι πρέπει να είναι τέτοιοι που να επιτρέπουν τον διάλογο και το επιχείρημα».

«Η κοινωνία είναι πονεμένη», είπε και συνέχισε: «δεν αντέχει τις κραυγές. Δεν αντέχει τις υστερίες. Δεν αντέχει ένα κλίμα ψυχροπολεμικό.

»Τα προβλήματα είναι τεράστια. Μπορούμε να διαφωνούμε. Αλλά αυτό οφείλει να γίνεται σε ένα πλαίσιο που να επιτρέπει το διάλογο».

Ωστόσο, η ευθεία αναφορά του κ. Γεωργιάδη στον Κωστή Χατζηδάκη εδράζεται στην… κοινή κάθοδό τους στο βόρειο Τομεά της Β’ Αθηνών, με τον Άδωνι να φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στη μάχη του σταυρού, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την πρωτοκαθεδρία του την επόμενη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε πάει στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του κ. Χατζηδάκη την περασμένη εβδομάδα στο Ψυχικό, προτιμώντας επιδεικτικά να παραστεί στην τελετή «παράδοσης» του δήμου Αμαρουσίου, από τον Γιώργο Πατούλη, που έγινε την ίδια ώρα στο Μαρούσι.

Σχετικά άρθρα