Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παπαδημούλης στέλνει τον Χίο και το «Μακελειό» στα ευρωπαϊκά όργανα

Ο Παπαδημούλης στέλνει τον Χίο και το «Μακελειό» στα ευρωπαϊκά όργανα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στέφανος Χίος, ΣΥΡΙΖΑ,

Επείγουσα επιστολή προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, απέστειλε εσπευσμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ως αρμόδιος αντιπρόεδρος του ΕΚ για θέματα Ισότητας των Φύλων, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» που στοχοποιεί Ελληνίδες υπουργούς – στελέχη της κυβέρνησης και τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παπαδημούλης απέστειλε σήμερα ξεχωριστές επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και στην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λιλιάν Μορί Πασκιέ, με το πρόσθετο αίτημα να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ECRI (European Commission against Racism and Intolerance), που είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, εθνοτικής καταγωγής, χρώματος, ιθαγένειας, θρησκείας, κ.λπ.

«Εάν μια τέτοια συμπεριφορά από μέσο ενημέρωσης γίνει ανεκτή χωρίς να καταδικαστεί, αυτό θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στην ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει ότι κάτι τέτοιο «η άκρα δεξιά σε όλη την Ευρώπη θα το εκλάβει ως ανοχή ή ακόμη και ενθάρρυνση».

Σχετικά άρθρα