Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στυλιανίδης: Η Ελλάδα κόμβος και εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ

Στυλιανίδης: Η Ελλάδα κόμβος και εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νέα Δημοκρατία,

«Η Ελλάδα μετεξελίσσεται όχι σε απλός κόμβος ενέργειας, αλλά σε εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ» δηλώνει ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στο κοίτασμα «Γλαύκος» στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι «πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη, που δικαιώνει την τολμηρή, συστηματική και συνεπή εθνική στρατηγική της Κυπριακής Δημοκρατίας» και υπογραμμίζει ότι «δημιουργείται, για πρώτη φορά, ένας ενιαίος θαλάσσιος χώρος που συνδέει το Ισραήλ, το Λίβανο και την Αίγυπτο με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Κεντρική Ευρώπη».

Επιπλέον δηλώνει ικανοποιημένος ως πολιτικός, που η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Θράκη «καλείται να διαδραματίσει ένα σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο ως ενεργειακός κόμβος, συμβάλλοντας στον νέο ρόλο της Ελλάδας ως “εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας στην ΕΕ”».

Σχολιάζοντας το πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ανησυχώ ειλικρινά από τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης.

»Πιστεύω ότι στα εθνικά θέματα τουλάχιστον, πρέπει να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων».

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές ο κ. Στυλιανίδης σχολιάζει ότι «ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός, όπως ο εθνικισμός και ο εθνομηδενισμός, είναι όλα ισοδύναμα αρνητικά και εξίσου επικίνδυνα φαινόμενα, που απειλούν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.

»Οφείλονται στη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη σημερινή τεχνοκρατική ευρωπαϊκή ηγεσία από τους λαούς της Ευρώπης και τα προβλήματά τους».

Τέλος, με την ιδιότητα του συνταγματολόγου, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης χαρακτηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση «άνευρη, άτολμη και ιδεοληπτική» και εξηγεί ότι «δεν άγγιξε καν το οικονομικό Σύνταγμα, που θα μπορούσε να καταστήσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση εργαλείο οικονομικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας».

Σχετικά άρθρα