Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης «άδειασε» τον Ανδρέα Μπαλλή της «Παμμακεδονικής»

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης «άδειασε» τον Ανδρέα Μπαλλή της «Παμμακεδονικής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, Ελληνική Ομογένεια, Μακεδονία, Μελβούρνη, Τέρενς Κουίκ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Αποστάσεις παίρνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης από την πρόσφατη επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης, που δημοσιεύθηκε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Πέμπτης και καταφέρεται με σφοδρότητα κατά της ελληνικής κυβέρνησης, όσων ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαιτέρως κατά του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί στο τέλος του μήνα την Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο «Νέος Κόσμος», η εφημερίδα έλαβε την ακόλουθη επιστολή:

«Παρακολούθησα ως παρατηρητής, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, την συνάντηση της Παμμακεδονικής στην οποία αναφέρεται στην επιστολή του ο Ανδρέας Μπαλλής που δημοσιεύτηκε στον “Ν.Κ.” της 7/3/19.

»Επισημαίνω ότι δεν συμμετείχα σε καμία ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ότι, βέβαια, οι τοποθετήσεις της επιστολής του κ. Μπαλλή δεν εκφράζουν τις απόψεις του Οργανισμού μας.

»Με εκτίμηση

»Σπύρος Παπαδόπουλος

»Μέλος ΔΣ ΕΟΚΜΒ».

Τι ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Μπαλλής της «Παμμακεδονικής»:

«Η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, απόρροια είτε μιας εγκληματικά λανθάνουσας εκτίμησης είτε εσκεμμένα αντεθνικής πολιτικής, εξαγρίωσε δικαίως την συντριπτική πλειοψηφία του απανταχού ελληνισμού, του οποίου η δυνατή και ξεκάθαρη αντίδραση ουδέποτε ελήφθη υπ’ όψη από την παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση.

»Η εκχώρηση του ιερού ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας μας σε έναν λαό που το οικειοποιήθηκε, ευθύς εξαρχής, με πρώτιστο και μοναδικό σκοπό να τεκμηριώσει τις αλυτρωτικές του βλέψεις απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, αποτελεί για εμάς θανατηφόρο για το έθνος μας έγκλημα.

»Μεγαλύτερο δε έγκλημα είναι η αναγνώριση «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας, που ουδείς και ουδέποτε προηγουμένως είχε τολμήσει ούτε καν να διανοηθεί.

»Η καθημερινή καταδίωξη των συμπατριωτών μας, οι οποίοι τολμούν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και την έντονη δυσφορία τους απέναντι σε όσους υπέγραψαν την προδοτική αυτή Συμφωνία, αποτελεί ένδειξη παντελούς έλλειψης δημοκρατικών αντανακλαστικών από μια Κυβέρνηση που διατυμπάνιζε προς όλες τις κατευθύνσεις την πρόθεσή της να δώσει τέλος στην βίαιη καταστολή των δημοκρατικών διαδηλώσεων και την κατάργηση των ΜΑΤ.

»Για τους παραπάνω λόγους, και όχι μόνο, η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας πραγματοποίησε παμπαροικιακή συγκέντρωση εκπροσώπων ελληνικών σωματείων, την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, στο κτίριο της Παμμακεδονικής, στην οποία ανταποκρίθηκαν θετικά οι κάτωθι φορείς:

»1) Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας

»2) Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας

»3) Επτανησιακή Ομοσπονδία Μελβούρνης

»4) Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

»5) Ένωση Ελλήνων Αποστράτων της Βικτώριας

»6) Παναυστραλιανή Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων

»7) Επιτροπή Παρελάσεως και

»8) Σύλλογος Ελλήνων Ηλικιωμένων Μελβούρνης και Βικτώριας.

»Στην συγκέντρωση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι της Παμμακεδονικής κ.κ. Κοροσίδης Σπύρος, Παναγιωτίδης Αλέκος, Καράμζαλης Γεώργιος, Κατσάκης Νίκος και Μηνάς Δημήτρης.

»Λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη επίσκεψη του διορισμένου υφυπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Τέρενς Σπένσερ Νίκολας Κουίκ, στην Μελβούρνη στις 26 Μαρτίου, και έχοντας ήδη, από την 27η Ιουνίου 2018, ανακοινώσει, διαμέσου ανακοίνωσης Τύπου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας ότι διακόπτουμε κάθε σχέση με «όλους εκείνους τους πολιτικούς και τα κόμματα που θα κυρώσουν τη σύμβαση Κοτζιά-Δημητρώφ στη Βουλή» και ότι «Κάθε εμφάνιση κυβερνητικών ή/και ενδοτικών Ελλήνων βουλευτών στην Αυστραλία θα αποδοκιμάζεται δημόσια με κάθε νόμιμο μέσο. Συνετό είναι να μην εμφανιστούν ποτέ στην Αυστραλία, όσο ισχύει η επαχθής Σύμβαση».

»Καθώς επίσης και το ότι οι δηλώσεις του κ. Κουίκ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντίθεση με αυτά που ο ίδιος υποστήριζε τα προηγούμενα χρόνια, τον καθιστά ανεπιθύμητο για τον ελληνισμό της Αυστραλίας,

»Αποφασίζουμε ομόφωνα:

»Την εφαρμογή της απόφασης της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας (27/6/2018) βάσει της οποίας οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των ομογενειακών μας φορέων επιθυμούν

»* να καταγγείλουν την άφιξη και παρουσία του κ. Κουίκ, και οποιουδήποτε άλλου πολιτικού στηρίζει την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών στην Αυστραλία και να τον κηρύξουν ανεπιθύμητο και μη ευπρόσδεκτο.

»* να διαμαρτυρηθούν έντονα όπου παρουσιασθεί, σε δημόσιο ή άλλο χώρο και,

»* σε ένδειξη διαμαρτυρίας να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποί μας από οποιονδήποτε χώρο στον οποίο θα βρίσκεται ο κ. Κουίκ ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός υποστήριξε την προδοτική Συμφωνία.

»Ανδρέας Μπαλλής».

Προφανώς και από ό,τι προκύπτει, δεν αποφάσισαν «ομόφωνα» και ο κ. Μπαλλής δεν εκφράζει την αλήθεια όλων των συμμετεχόντων στη συνάντηση.

Σχετικά άρθρα