Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Βγήκαμε στις Αγορές με καλύτερους όρους ακόμα και προ κρίσης

Αλέξης Τσίπρας: Βγήκαμε στις Αγορές με καλύτερους όρους ακόμα και προ κρίσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων,

Απολύτως ικανοποιημένος για την υψηλή ζήτηση, που χαρακτήρισε την έκδοση του νέου 10ετους ομολόγου, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις Αγορές ολοκληρώνεται με καλύτερους όρους από αυτούς, που είχε πετύχει η χώρα πριν από την κρίση.

«Οι προσφορές είναι σε ένα αξιοθαύμαστο επίπεδο ήδη σήμερα και αυτό σηματοδοτεί μια ελπίδα και μια προοπτική, ένα σημάδι καθοριστικό ότι γυρίζουμε σελίδα, ότι βγαίνουμε από την περίοδο της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ ότι οι προσφορές για τον νέο 10ετή τίτλο, την πρώτη τέτοιας διάρκειας εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, ξεπέρασαν τα 11,3 δισ. ευρώ, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,9%, έναντι αρχικού για guidance για 4,125%.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2003 το επιτόκιο έκδοσης των δεκαετών ομολόγων είχε διαμορφωθεί στο 3,91%.

Υπήρξαν επίσης τρεις εκδόσεις μέσα στο 2005, με τα επιτόκια να διαμορφώνονται εκείνη τη χρονιά στο 3,70% τον Φεβρουάριο, στο 3,41% τον Ιούνιο και στο 3,25% τον Σεπτέμβριο.

Η τελευταία αυτή έκδοση σηματοδότησε και το ιστορικό ναδίρ στο κόστος δανεισμού της χώρας.

Από το 2006 και μετά τα επιτόκια των δεκαετών τίτλων τράβηξαν την ανηφόρα και έφτασαν στο ανώτατο επίπεδο τον Μάρτιο του 2010, με το κουπόνι στην έκδοση εκείνης της χρονιάς, στο 6,25%.

Ωστόσο τότε ήμασταν στον προθάλαμο του μνημονίου.

Σήμερα η απόδοση του παλαιού 10ετους ομολόγου παρουσιάζει ελαφρά άνοδο στο 3,7%.

Χθες είχε υποχωρήσει σε ναδίρ 13 ετών.

Σχετικά άρθρα