Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Έλληνες πιλότοι ήρθαν πρώτοι σε εκπαιδευτική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία

Οι Έλληνες πιλότοι ήρθαν πρώτοι σε εκπαιδευτική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πολεμική Αεροπορία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ακόμα μία σημαντική διάκριση για τους Έλληνες πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας ήρθε αυτήν τη φορά από την Ισπανία .

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, η 337 Μοίρα (337M) της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική βάση Λάρισας, συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2019 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 110 ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 BLK 52+ με ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 337 Μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με την αποστολή της Μοίρας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στην εν λόγω εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ισπανίας με αεροσκάφη EF-18, της Γαλλίας με αεροσκάφη Rafale, του Βελγίου με f-16MLU, της Ιταλίας με EF2000 Eurofighter, της Γερμανίας με αεροσκάφη TORNADO και των ΗΠΑ με αεροσκάφη F-15 Strike Eagle.

Οι ιπτάμενοι της 337Μ πρώτευσαν τόσο σε συλλογικό όσο και προσωπικό επίπεδο, στους τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Σχετικά άρθρα