Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση Παπαδημούλη σε Μπαρόζο: «Ο πιο αποτυχημένος Πρόεδρος της Κομισιόν»

Επίθεση Παπαδημούλη σε Μπαρόζο: «Ο πιο αποτυχημένος Πρόεδρος της Κομισιόν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ο Μπαρόζο, ο πιο αποτυχημένος Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Μπαρόζο των «περιστρεφόμενων θυρών», από την Κομισιόν, στην Goldman Sachs, δεν είπε λέξη σήμερα στους Δελφούς, για το έλλειμμα 15,1% που άφησε το 2009 η ΝΔ, όταν ήταν αυτός Πρόεδρος.

»Δεν ήξερε λέει… Θλιβερά αναξιόπιστος!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Νωρίτερα ο Ζοζέ Μπαρόσο, από τους Δελφούς, κληθείς να σχολιάσει τη στάση των Αγορών απέναντι στην Ελλάδα, επισήμανε ότι σήμερα δείχνουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας.

«Γιατί; Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η κυβέρνηση άλλαξε την αρχική της πολιτική, που ήταν πλήρης καταστροφή (…) δηλαδή άλλαξε τον υπουργό της.

»Ο δεύτερος είναι, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ότι οι αγορές περιμένουν μια πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές, κι αυτό εξηγεί γιατί υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας».

Ο Ζοζέ Μπαρόσο υποστήριξε για ακόμα μία φορά πως δεν προειδοποίησε η Κομισιόν την Ελλάδα πριν το 2009 γιατί δεν γνώριζαν τα νούμερα, μολονότι αυτό έχει αποδειχθεί πως δεν είναι ακριβές κάτι που και ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής ομολογεί:

«Δεν είχαμε προειδοποιήσει την Ελλάδα, γιατί δεν γνωρίζαμε τα νούμερα.

»Ξέραμε ότι το έλλειμμα ήταν πολύ υψηλό, αλλά όταν ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου μάθαμε πόσο ήταν (…) Τα στοιχεία που λαμβάναμε δεν ήταν ακριβή, οπότε δεν μπορούσαμε να αναλάβουμε δράση», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα