Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δέσμευση Μητσοτάκη: Τέλος στο κοινωνικό μέρισμα – Ελαφρύνσεις μόνο σε επιχειρηματίες

Δέσμευση Μητσοτάκη: Τέλος στο κοινωνικό μέρισμα – Ελαφρύνσεις μόνο σε επιχειρηματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοινωνικό Μέρισμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Το σκληρό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ευαγγελίζεται η ΝΔ παρουσίασε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς, ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεσμεύθηκε να κόψει το κοινωνικό μέρισμα σε περίπτωση εκλογής της ΝΔ στις εθνικές κάλπες.

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αποκάλυψε ότι τον επόμενο Δεκέμβριο δεν θα δώσει το κοινωνικό μέρισμα στους Έλληνες πολίτες που έχουν περισσότερο ανάγκη. Στους άπορους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους.

Αντ’ αυτού το περιθώριο που θα υπάρχει από τα υπερπλεονάσματα θα το δώσει ως δώρο στις επιχειρήσεις μειώνοντας το φορολογικό συντελεστή.

«Αντί να δώσουμε χριστουγενιάτικα δώρα στο τέλος κάθε χρονιάς, θα προωθήσω την μείωση της φορολογίας για την μεσαία τάξη.

»Αυτό είναι ξεκάθαρο για μένα ότι πρόκειται για την σωστή πολιτική…» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού προηγουμένως είχε πει ότι η πρώτη προτεραιότητά του είναι να μειωθεί δραστικά ο φόρος των ακινήτων και ο φόρος στις επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, ξεκαθάρισε ότι αν στις επόμενες εκλογές κερδίσει θα γυρίσει την πλάτη του σε 1.300.000 – 1.400.00 πολίτες που το 2018 είχαν την ευκαιρία στο τέλος της χρονιάς, ανάλογα με τα εισοδηματικά τους κριτήρια να κερδίσουν από 200 έως 1.200 ευρώ.

Προτεραιότητα στο κοινωνικό μέρισμα του 2018 είχαν οι 55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 2 ετών εκτός εργασίας), και οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Στόχος του 2018 ήταν να ενισχυθούν και οι 600.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν από 300-600 ευρώ σύνταξη το μήνα, αλλά και οι 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Το 2018 είχε εγκριθεί ποσό 710 εκατ.ευρώ και στη συνέχεια εγκρίθηκε επιπλέον ποσό 80 εκ.ευρώ για να καλυφθούν όλοι οι πολίτες που είχαν καταθέσει αίτηση.

Σχετικά άρθρα