Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα κόψει το κοινωνικό μέρισμα σε 1,4 εκ. Έλληνες

Ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα κόψει το κοινωνικό μέρισμα σε 1,4 εκ. Έλληνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοινωνικό Μέρισμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σκληρό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ευαγγελίζεται από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς.

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αποκάλυψε ότι τον επόμενο Δεκέμβριο δεν θα δώσει το κοινωνικό μέρισμα στους Έλληνες πολίτες που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Στους άπορους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους.

Αντ’ αυτού το περιθώριο που θα υπάρχει από τα υπερπλεονάσματα θα το δώσει ως δώρο στις επιχειρήσεις μειώνοντας το φορολογικό συντελεστή.

«Αντί να δώσουμε χριστουγεννιάτικα δώρα στο τέλος κάθε χρονιάς, θα προωθήσω την μείωση της φορολογίας για την μεσαία τάξη.

»Αυτό είναι ξεκάθαρο για μένα ότι πρόκειται για την σωστή πολιτική…» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού προηγουμένως είχε πει ότι η πρώτη προτεραιότητά του είναι να μειωθεί δραστικά ο φόρος των ακινήτων και ο φόρος στις επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, ξεκαθάρισε ότι αν στις επόμενες εκλογές κερδίσει θα γυρίσει την πλάτη του σε 1.300.000 – 1.400.00 πολίτες που το 2018 που είχαν την ευκαιρία στο τέλος της χρονιάς, ανάλογα με τα εισοδηματικά τους κριτήρια να κερδίσουν από 200 έως 1.200 ευρώ.

Προτεραιότητα στο κοινωνικό μέρισμα του 2018 που ανήλθε στα 800 εκατομμύρια ευρώ είχαν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Από το 2019 το δημοσιονομικό περιθώριο που θα υπάρχει από τα τα υπερπλεονάσματα θα επιστρέφει στην κοινωνία με μόνιμες ρυθμίσεις κι όχι με την έκτακτη μορφή μορφή που είχαν μέχρι τώρα.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι αυτό θα προχωρήσει σε στοχευμένη φοροελάφρυνση των πολιτών και σε ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, από όπου θα ωφελούνται οι πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα το επιστρέψει στους επιχειρηματίες! Τόσο απλά…

Σχετικά άρθρα