Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με παρέμβαση Κουίκ επιλύεται η καθυστέρηση της καταβολής συντάξεων στους Έλληνες της Αυστραλίας

Με παρέμβαση Κουίκ επιλύεται η καθυστέρηση της καταβολής συντάξεων στους Έλληνες της Αυστραλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνικό Προξενείο Μελβούρνης, Μελβούρνη, Τέρενς Κουίκ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ιδιαίτερα αποτελεσματική φαίνεται ότι είναι η μεσολάβηση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Δημήτρη Μιχαλόπουλου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μη έγκαιρης καταβολής συντάξεων εκ μέρους της Ελλάδας, σε ομογενείς που τις δικαιούνται.

Το θέμα αυτό, το ανέδειξε με σειρά δημοσιευμάτων η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» και ο Γενικός Πρόξενος ευαισθητοποιήθηκε και ενημέρωσε τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουίκ.

Με την σειρά του, ο κ. Κουίκ δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει το ζήτημα άμεσα.

Ουσιαστικά, οι ομογενείς (ακόμα και αυτοί που επικοινώνησαν παλαιότερα με τον «Νέο Κόσμο») παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας και να μας δηλώσουν ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου, Φορέα Ασφάλισης) και τελευταία ημερομηνία καταβολής της όποιας σύνταξης λαμβάνουν.

Τα στοιχεία τους θα σταλούν στον κ. Κουίκ ο οποίος θα ζητήσει απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Παρακαλούνται οι ομογενείς είτε να μας τηλεφωνήσουν στο (03)9482 4433 ή να στείλουν email στο editor@neoskosmos.com.au ή να στείλουν επιστολή στο editor c/o Neos Kosmos, pO Box 6068, Hawthorn West, Victoria 3122.

Πιο αναλυτικά ο υφυπουργός Εξωτερικών έστειλε την ακόλουθη επιστολή στη συντάκτρια του «Νέου Κόσμου», Ευγενία Παυλοπούλου, που ασχολήθηκε με το θέμα:

«Αγαπητή κυρία Παυλοπούλου,

»Ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μελβούρνη κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, μου διαβίβασε πρόσφατα δημοσιεύματά σας που αναφέρονται σε καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων ΙΚΑ και ΟΓΑ.

»Επειδή κανείς δεν πρέπει να καθυστερεί έστω και για μία μέρα, έστω και για 1 Ευρώ, την όποια σύνταξη πρέπει να αποδίδεται σε δικαιούχους (και εν προκειμένω σε Ομογενείς της Μελβούρνης), έστειλα στο Γενικό μας Προξενείο την επισυναπτόμενη οδηγία.

»Σας ευχαριστώ θερμά για το αποτελεσματικό ρεπορτάζ σας».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

«Καταβολή συντάξεων ΟΓΑ και ΙΚΑ σε δικαιούχους – κατοίκους Μελβούρνης Αυστραλίας: Προβλήματα στη διαδικασία

»Σε σχέση με την ενημέρωση που είχα από έγγραφό σας με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου 2019 (ΑΠ: Φ564/ΑΣ133), θα σας παρακαλέσω για τα εξής:

»Να συνταχθεί ονομαστικός κατάλογος όλων των συνταξιούχων Ομογενών ΟΓΑ και ΙΚΑ που έχουν πρόβλημα με την μη έγκαιρη καταβολή των συντάξεών τους.

»Οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου, Φορέα Ασφάλισης) και τελευταία ημερομηνία καταβολής της όποιας σύνταξης λαμβάνουν.

»Τον συγκεκριμένο κατάλογο θα τον αποστείλω στον ΕΦΚΑ (ΟΓΑ, ΙΚΑ κλπ), όσο και στην Τράπεζα Πειραιώς, ζητώντας να μου αιτιολογήσουν τις καθυστερήσεις καθώς και πότε ο όποιος ή οι όποιοι έχουν την ευθύνη της καθυστέρησης, θα επιλύσουν το υφιστάμενο πρόβλημα ώστε οι συνταξιούχοι της Αυστραλιανής Ομογένειάς μας να λάβουν τις συντάξεις που δικαιούνται.

»Υπενθυμίζω, ότι αντίστοιχη διαδικασία είχα ακολουθήσει και τον Ιούνιο του 2017 όταν επισκέφθηκα το Σύδνεϋ, όπου και εκεί είχα γίνει δέκτης ανάλογων παραπόνων.

»Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

»Τέρενς–Νικόλαος Κουίκ».

Σχετικά άρθρα