Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊκούρας: Προσχηματική αυτοκριτική για τις αποτυχίες της οικονομικής πολιτικής

Σταϊκούρας: Προσχηματική αυτοκριτική για τις αποτυχίες της οικονομικής πολιτικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα RealNews, Φορολογία, Χρήστος Σταϊκούρας,

Σε προσχηματική αυτοκριτική για τι λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Realnews, δηλώνοντας ότι: «Η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».

Σχετικά με το θέμα της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι «Δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απέτυχε».

Κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα ο κ. Σταϊκούρας, λέει ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες.

Αμέσως μετά όμως διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό, αναφέροντας ότι η έκτακτη εισφορά που πληρώνουν οι πολίτες θα διατηρηθεί και το 2015, με την δικαιολογία ότι δεν μπορούν διαφορετικά να καλυφθούν οι αυξήσεις σε μισθούς δικαστικών και στρατιωτικών που προβλέπουν οι δικαστικές αποφάσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στη βαριά φορολόγηση λέει ότι πρέπει να υπάρξει σταδιακή μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και πολιτών , αλλά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στη σημερινή εισοδηματική πολιτική.

Σχετικά άρθρα