Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Δημιουργείται νέο ρεύμα νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Τζανακόπουλος: Δημιουργείται νέο ρεύμα νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Το πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό. Η πολιτική μάχη είναι απολύτως ανοιχτή και τίποτα δεν είναι προεξοφλημένο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του Open, εκφράζοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση της Alco η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στις 6,5 μονάδες υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η εικόνα που καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης περί γιγαντιαίας διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι εικονική πραγματικότητα» και όπως εξήγησε όσο θα ξεδιπλώνεται το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης θα συγκροτείται ένα νέο ρεύμα νίκης για το ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό κάτι που στη μεγάλη του πλειοψηφία προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό κανείς να το δει σε σχέση με τις συσπειρώσεις των κομμάτων», εξήγησε.

«Η μεγάλη πλειοψηφία τους κόσμου ισχυρίζεται ότι με πιθανή διακυβέρνηση της ΝΔ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

»Δεν υφίσταται ένα μεγάλο πολιτικό ρεύμα υπέρ της ΝΔ», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η ΝΔ έχει αυτοπαγιδευτεί στη στρατηγική της», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, «καθώς στις ευρωεκλογές θα αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν αυτές οι μεγάλες διαφορές που ισχυρίζεται».

«Δεν είμαι καθόλου πεισμένος για παράδειγμα ότι θα είναι μπροστά», είπε.

Τότε εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα γίνει σαφής η πραγματική εκλογική της επιρροή και θα αρχίσουν τα πραγματικά πολιτικά όργανα στη ΝΔ. καθώς θα φανεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης αυτοπαγιδεύτηκε σε αυτή τη στρατηγική».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι:

«Ξεκινήσαμε από ένα αρνητικό ισοζύγιο, ωστόσο πιστεύω προϊόντος του χρόνου ότι η κατάσταση και σε ότι αφορά τις αποτυπώσεις θα γίνεται καλύτερη».

«Θα φανούν τα πραγματικά πολιτικά σχέδια μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

«Όσο φτάνουμε στη λήξη της τετραετίας θα αρχίσει η συζήτηση να περιστρέφεται στα προγραμματικά ζητήματα όπου εκεί θα φανούν οι διαχωριστικές γραμμές και τα πραγματικά πολιτικά σχέδια μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων τις οποίες στη ΝΔ τις θεωρούν μια φυσική κανονικότητα.

»Εχει σημασία να μιλήσουμε για τα πραγματικά ζητήματα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ερώτημα όπου το 70% δεν θεωρεί ότι η οικονομία κινείται σε σωστή κατεύθυνση, ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμισε ότι αυτό «σχετίζεται με μια συνολικότερη έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα να επιλύει προβλήματα και είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης».

«Υπάρχει ένα 70-75% του κόσμου που θεωρούν ότι τα κοινωνικά μετρά της κυβέρνησης μπορούν να παίξουν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι «όσο περνά ο καιρός θα δημιουργούνται οι όροι συγκρότησης νέου ρεύματος νίκης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η πραγματική αντιπαράθεση εξαιρετικά κρίσιμη. Η ΝΔ προσπαθεί να μιλήσει για ένα καλό παρελθόν το 2014 και μιλά για ένα καλό μέλλον, το οποίο σηματοδοτείται από μια επιστροφή στο παρελθόν, θέλει να καταργήσει το ασφαλιστικό με το ασφαλιστικό Πινοσέτ και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «στον προοδευτικό χώρο ο οποίος είναι παραδοσιακά πλειοψηφικός».

Η ανασύνθεση πολιτικού σκηνικού θα αναδείξει τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει αυτό τον το χώρο από το πως τοποθετείται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου:

Σχετικά άρθρα