Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρήσιμοι ηλίθιοι των Σκοπιανών με… περικεφαλαίες του VMRO-DPMNE οι νεοφιλελέ «πατριώτες» της ΝΔ

Χρήσιμοι ηλίθιοι των Σκοπιανών με… περικεφαλαίες του VMRO-DPMNE οι νεοφιλελέ «πατριώτες» της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν ισχυρίζονται τα όσα διαδίδει η «νενέκικη» προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων – εκσυγχρονιστών και όψιμων πατριωτών της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα και ίσως αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον, η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώρισε κάποια «μακεδονική εθνότητα», ενώ οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν καταστήσει σαφές με τη ρηματική τους διακοίνωση ότι καμία «εθνότητα μακεδονική» δεν αναγνωρίζεται.

Δηλαδή, ενώ οι Σκοπιανοί παραδέχονται ότι δεν αναγνωρίστηκε «μακεδονική εθνότητα», η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο ισχυρίζεται το αντίθετο αλλά μιλά και για αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Αυτοί οι απίθανοι υπονομευτές της πατρίδας έχουν συνειδητοποιήσει ότι εάν ποτέ γίνουν κυβέρνηση θα τους «δεσμεύουν» τα ψέματά τους περί δήθεν αναγνώρισης «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής μειονότητας»;

Αντιλαμβάνονται αυτοί οι πεμπτοφαλαγγίτες ότι αύριο, εάν γίνουν κυβέρνηση, θα έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει -που δεν αναγνωρίζει- «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική μειονότητα;».

Συναγωνίζονται σε ανοησία ή σε εθνική μειοδοσία μεταξύ τους στη Νέα Δημοκρατία;

Ένας λογικός πατριώτης να «αρπάξει» τον Μητσοτάκη από τον γιακά και να του φωνάξει «τι λες ελεεινέ; Πώς τολμάς να υπονομεύεις την πατρίδα και την εθνική ενότητα;» δεν υπάρχει;

Ένας λογικός πατριώτης να του πει, αυτού του τραπεζιτάκου, «ανθρωπάκι φοβισμένο, τελευταίο της δυναστείας σου, πώς θες να σε θυμούνται; Ως τον πολιτικό που παραδέχτηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δήθεν αναγνώρισε μακεδονικό έθνος και μακεδονική μειονότητα;».

Αυτή τη δεξιά δεν θα τη μάθουμε τώρα.

Είναι η ίδια δεξιά που το 1920 έσκιζε τους χάρτες της Μεγάλης Ελλάδας του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σε τραπεζάκια μάλιστα νεοδημοκρατών έχει ακουστεί το εξής: «Ας χαθεί το Καστελόριζο αρκεί να πέσει ο Τσίπρας».

Ό,τι δεν τους συμφέρει δεν υπάρχει

Σταθερή στο δόγμα «ό,τι δεν με συμφέρει, δεν υπάρχει» η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεχίζει να πορεύεται στο Μακεδονικό ξύνοντας για άλλη μια φορά τον πάτο της ανυποληψίας.

Την Κυριακή προσπάθησαν να πιαστούν από το απαράδεκτο δημοσίευμα του BBC περί «μακεδονικής μειονότητας», για να ισχυριστούν άκουσον-άκουσον ότι το ρεπορτάζ αυτό δήθεν τους δικαιώνει και ότι όλο αυτό γίνεται γιατί ψηφίστηκε η Συμφωνία των πρεσπών.

Το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που έκαναν αναφορές σε «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα πολλά χρόνια πριν την Συμφωνία των πρεσπών, επί δικών τους κυβερνήσεων αρχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Τώρα τα φιλικά στη Νέα Δημοκρατία Μέσα ανακάλυψαν ότι στην ρηματική διακοίνωση της Βόρειας Μακεδονίας στον ΟΗΕ αναφέρουν τους κωδικούς για την γλώσσα της χώρας ότι είναι mkd και mac.

Ξεχνάνε όμως ότι όλα τα ISO της μακεδονικής γλώσσας τα είχαν πάρει οι βόρειοι γείτονές μας από το 1992 έως και το 2010.

Πολύ πριν την Συμφωνία των Πρεσπών, και πολύ αργότερα από το 1977 όταν είχε αναγνωριστεί για πρώτη φορά η ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας επίσημα στον ΟΗΕ.

Στα ίδια ρεπορτάζ επιχειρούν να χτίσουν το γαλάζιο θεώρημα ότι η κυβέρνηση έδωσε εθνότητα Μακεδονική αλλά τους προδίδουν τα ίδια τα έγγραφα που δημοσιεύουν όπου αναγράφεται «Citinzenship» δηλαδή υπηκοότητα.

Όλα αυτά τους τα θύμιζε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών από τις 21 Ιανουαρίου 2019, όμως προφανώς επειδή δεν ταιριάζει με την προπαγάνδα τους, αρνούνται να την διαβάσουν.

Σύμφωνα με το υπ.Εξωτερικών ειδικά για την γλώσσα σημείωνε:

1. Από την Τρίτη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων που πραγματοποιήθηκε το 1977 στην Αθήνα, αναγνωρίστηκε η «Μακεδονική» ως επίσημη γλώσσα. Ήδη όμως παλαιότερα, με παρέμβασή του στην Βουλή τον Σεπτέμβριο 1959, ο τότε ΥΠΕΞ Ε. Αβέρωφ υπογράμμιζε: «Eις την ελληνικήν Μακεδονίαν δεν ομιλείται η μακεδονική γλώσσα, η οποία ομιλείται εις τα Σκόπια και έχει και γραμματικήν και συντακτικόν».

2. Η αναφορά σε μακεδονική γλώσσα, με τους κωδικούς «MK, MKD», χρησιμοποιείται από το 1994, χωρίς αστερίσκους, όπως αποτυπώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ (βλ. σελ. 1 και 94): και όπως αποτυπώνεται επισήμως από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης με τα Πρότυπα ISO 639-1 και 639-2.

3. Με τη Συμφωνία καθορίζεται ρητά ότι η επίσημη γλώσσα της γείτονος ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών, «δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό» της Μακεδονίας και «δεν έχει σχέση με […]την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά» της Μακεδονίας (άρθρο 7(4)).

4.Επίσης, σύμφωνα με την Συμφωνία, οι Έλληνες πολίτες διατηρούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να αναφέρονται στην ανωτέρω γλώσσα με τους όρους που χρησιμοποιούν σήμερα (άρθρο 7(5)).

Σχετικά άρθρα