Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Το δημοσίευμα του BBC αναπαράγει την εθνικά επιζήμια προπαγάνδα της ΝΔ

Κατρούγκαλος: Το δημοσίευμα του BBC αναπαράγει την εθνικά επιζήμια προπαγάνδα της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Βόρεια Μακεδονία, Γιώργος Κατρούγκαλος, Εφημερίδα Τα ΝΕΑ, Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε από την Κόνιτσα, σε μια δήλωση με πολλαπλούς αποδέκτες, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «πρέπει να ερμηνεύεται και να εφαρμόζεται, κατά το γράμμα της και το πνεύμα της, με τρόπο που δεν αφήνει ούτε ίχνος αλυτρωτισμού», αναφέρει σε παρέμβασή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και συνεχίζει:

«Πράγματι, με δεδομένο ότι η Συμφωνία ενταφιάζει απολύτως τον αλυτρωτισμό (βλ. ιδίως το άρθρο 4 παρ. 3 και την τροποποίηση του άρθρου 49 του Συντάγματος της γείτονος), το εθνικά αυτονόητο θα ήταν, ιδίως μετά την κύρωσή της, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναφέρονται σε αυτή για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας εναντίον οποιασδήποτε παρερμηνείας της.

»Δυστυχώς η ΝΔ, με αφορμή ένα ανακριβές και διαστρεβλωτικό ρεπορτάζ του BBC, συνεχίζει την αντίθετη, επικίνδυνη και ανεύθυνη τακτική του προέδρου της, ο οποίος μετά την εξωφρενική «ανακάλυψη» στο Politico «αποσχιστικών τάσεων στη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι «δεν θα επιτρέψει την καταλανοποίησή της».

»Παρόμοιες ακρότητες θολώνουν την πάγια θέση της εξωτερικής μας πολιτικής περί μη ύπαρξης καμιάς άλλης μειονότητας από τη θρησκευτική της Συνθήκης της Λωζάννης.

»Το ρεπορτάζ αναπαρήγαγε το επιχείρημα της Ν.Δ. περί τάχα αναγνώρισης μακεδονικής εθνότητας, που έχει καταρριφθεί όχι μόνο από την πολιτική αντιπαράθεση, αλλά από την ίδια τη συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα (Τροπολογία XXXIII, που ρητά προβλέπει ότι η ιθαγένεια «δεν προσδιορίζει, ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες»).

»Απαντήθηκε υπεύθυνα και στο επίπεδο αυτό και σε ό,τι αφορά την ανύπαρκτη «μακεδονική μειονότητα».

»Είναι πια καιρός η Ν.Δ. να πάψει να επαναλαμβάνει θέσεις που δεν απηχούν ούτε την πραγματικότητα, ούτε τις προβλέψεις της Συμφωνίας, αλλά βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα της πατρίδας μας».

Σχετικά άρθρα