Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σπυράκη διαμαρτύρεται για το «σπάσιμο» δήμων πριν τις εκλογές

Η Σπυράκη διαμαρτύρεται για το «σπάσιμο» δήμων πριν τις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Εσωτερικών,

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, με αιχμή δημοσιεύματα περί τροπολογίας του υπ. Εσωτερικών βάσει της οποίας «σπάνε» τέσσερις δήμοι σε δέκα μικρότερους.

«Σε ό,τι αφορά την επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει θέμα διασπάσεων των δήμων είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια ανερμάτιστη κυβέρνηση, έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που επιχειρεί να αλλάξει τους όρους διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αυτοδιοίκηση λιγότερο από 90 μέρες πριν από τις εκλογές» δήλωσε η κ. Σπυράκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Αυτό που πληροφορούμαστε και εμείς είναι όσα ξέρετε και εσείς, από τον Τύπο. Όμως, θα ήθελα να τοποθετηθώ επί της αρχής. Για τη Ν.Δ. οι δήμαρχοι που θα επιλεγούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στα όρια των δήμων που θα εκλεγούν» πρόσθεσε.

Όπως εκτίμησε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. «μέσα από όλο αυτό επιχειρείται μόνο μια περαιτέρω διάλυση της Αυτοδιοίκησης και τίποτα άλλο».

«Επαναλαμβάνω ότι οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν σε αυτές τις εκλογές, θα ολοκληρώσουν τη θητεία τους στα όρια των δήμων που θα εκλεγούν για τη ΝΔ. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις τακτικές της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Για τις εθνικές εκλογές και ερωτηθείσα αν η Ν.Δ. έχει ως στόχο την αυτοδυναμία, η κ. Σπυράκη τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε στόχο να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά».

Αναφορικά με το «άνοιγμα» της Ν.Δ. προς την Κεντροαριστερά, είπε πως η Ν.Δ. έχει απευθύνει προσκλητήριο προς τους πολίτες και τα στελέχη που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν την προσπάθειά της και αυτή η προσπάθεια αποδίδει, όπως δείχνουν στις μετρήσεις, αλλά δεν είναι οι μετρήσεις εκείνες που θα οδηγήσουν τις εκλογές.

«Στις εκλογές θα οδηγηθούμε με βάση το τι θέλουμε να φέρουμε στην Ελλάδα, το πόσο απαραίτητο είναι η Ελλάδα να προχωρήσει πολύ γρήγορα με ένα καινούριο βηματισμό στον 21ο αιώνα, αφήνοντας πίσω της όλες τις παθογένειες του παρελθόντος, όλες τις παλιές συνταγές που μας έφεραν εδώ» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι «έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρότατη σύγκρουση με τους λαϊκιστές» και συμπλήρωσε ότι «θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα νικήσει, όπως όλα δείχνουν, ένα λαϊκιστικό κόμμα στην Ευρώπη, θα είμαστε το πρώτο κόμμα που θα φέρει έναν άλλο αέρα στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα