Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πουλέν» Μητσοτάκη: Περιττοί 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι – Κόστισαν περισσότερο από τις μίζες

«Πουλέν» Μητσοτάκη: Περιττοί 300.000 δημόσιοι υπάλληλοι –  Κόστισαν περισσότερο από τις μίζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δράση, Θόδωρος Σκυλακάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Θεωρεί το κράτος συνώνυμο της γραφειοκρατίας και τους δημόσιους υπαλλήλους πληγή για την οικονομία ίσως και χειρότερη από την διαφθορά και τις μίζες. Εκτιμά ότι 300 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι περισσεύουν και υπενθυμίζει την τοποθέτηση του Κ.Βαραβαρέσου από το 1956 ότι 150 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί αλλά δυστυχώς δεν τον άκουσε κανείς.

Πρόκειται για τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει χαρακτηριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ υπουργός των απολύσεων, εξαιτίας των 15.000 απολύσεων που έκανε από το Δημόσιο όταν βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί διακυβέρνησης Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε σήμερα τη «μεταγραφή» Αβραντίνη, τον οποίον πήρε από την Δράση όπου ανήκε αμέσως μετά την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ και τώρα πλέον θα φιγουράρει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Πρόκειται για τον Τάσο Αβραντίνη, πρώην αντιπρόεδρο της Δράσης, που από το 2017 βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του γαλάζιου αρχηγού.

Από το Μάιο του 2017 με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη συμμετέχει στην συγκροτηθείσα Ομάδα Δράσης για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η Δράση ήταν ένα κόμμα που υποστήριζε όλες τις ακραίες θέσεις κατά του δημοσίου εν συνόλω και των δημοσίων υπαλλήλων εν γένει.

Τις θέσεις αυτές όμως τις διατήρησε ο Τάσος Αβραντίνης και στην συνέχεια.

«Το 1980 είχαμε περίπου 400.000 δημοσίους υπαλλήλους ενώ το 2009 (όταν ξεκίνησε η κρίση) ο αριθμός τους ξεπερνούσε το 1.000.000.

»Από αυτούς τουλάχιστον 300.000 ήταν απολύτως περιττοί.

»Τους επέβαλε ένα άρρωστο πελατειακό σύστημα για να μπορεί να διαιωνίζει και επεκτείνει την κυριαρχία του» σημείωνε ο Τάσος Αβραντίνης σε άρθρο του πριν από 4 μήνες στην εφημερίδα Φιλελεύθερο.

Πηγαίνοντας στα άκρα την τοποθέτησή του αυτή σημείωνε μάλιστα ότι το κόστος των 300 χιλιάδων υπαλλήλων που περισσεύουν είναι 10 πλάσιο από το κόστος της μίζας και της διαφθοράς.

«Αυτοί σύμφωνα με τους παραπάνω συντηρητικούς υπολογισμούς στοίχισαν στην οικονομία (300.000 x 1.090.000=) 327 δισ. ευρώ.

»Όσο δηλαδή είναι σήμερα το δημόσιο χρέος της χώρας ή 10 φορές τουλάχιστον το κόστος ολόκληρης της διαφθοράς και της μίζας» σημείωνε χαρακτηριστικά τον Νοέμβριο του 2018 στο άρθρο του στον Φιλελεύθερο.

Αιχμές κατά Καραμανλή

Το μένος του Τ. Αβραντίνη κατά των δημοσίων υπαλλήλων μάλιστα μένει αναλλοίωτο στο χρόνο.

Σε αντίστοιχο άρθρο του στο Capital το 2013 αφού πάλι μετρούσε πόσο κοστίζουν οι παραπανίσιοι δημόσιοι υπάλληλοι άφηνε και τις αιχμές του κατά του Κώστα Καραμανλή αφού τον θεωρούσε υπεύθυνο για τις 120 χιλιάδες παραπανίσιους δημοσίους υπαλλήλους.

«Η πενταετία Καραμανλή πρόσθεσε επιπλέον 120.000 δημοσίους υπαλλήλους, για να φθάσει η χώρα το 2011 να αριθμεί πλέον του ενός εκατομμυρίου απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα» σημείωνε ο Τάσος Αβραντίνης στο άρθρο του στο Capital όπου ταυτόχρονα εκθείαζε τον K. Βαρβαρέσο από το 1956 προειδοποιούσε ότι οι 150 χιλιάδες υπάλληλοι είναι πολλοί και ότι αυτό θα το πληρώσει η χώρα ακριβά!!!

«Θυμίζουμε ότι το 1956 το σύνολο των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα δεν ξεπερνούσε τις 150.000, αριθμός που κατά τον Βαρβαρέσο θα κατέληγε εις βάρος της οικονομίας.

»Το πολιτικό σύστημα δεν άκουσε τις ορθότατες υποδείξεις Βαρβαρέσου με αποτέλεσμα το 1974 ο αριθμός των απασχολουμένων στο Δημόσιο να ανέρχεται σε 270.000, για να αγγίξει το 1981 τις 390.000.

»Οι αθρόες προσλήψεις της οκταετίας 1981-1989 σχεδόν διπλασίασαν τον αριθμό των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ανέρχονταν σε 800.000 περίπου.

»Έτσι το ποσοστό του Δημοσίου στο ΑΕΠ από 38,4% το 1975 έφθασε να αγγίζει το 70% το 1988, γεγονός που με άλλα λόγια σήμαινε ότι υπήρξε μια τεράστια σε μέγεθος μεταφορά πόρων από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εκμηδένιση της οικονομικής ανάπτυξης και την υπονόμευση της παραγωγικότητας της χώρας» υπογράμμιζε ο Τάσος Αβραντίνης.

Δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη όταν πριν από καιρό είχε ξεσπάσει θύελλα μέσα στην ΝΔ με την είδηση ότι ετοιμάζονται γαι την ΝΔ τα στελέχη της Δράσης.

«Άνω – κάτω έχει γίνει η Νέα Δημοκρατία στη σκιά της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να δεχθεί την προσχώρηση της «Δράσης» και του Θόδωρου Σκυλακάκη στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωνε το Βήμα το Ιανουάριο του 2017.

Σχετικά άρθρα