Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας και Χαρίρι συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Λιβάνου

Τσίπρας και Χαρίρι συζήτησαν για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Λιβάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου, σε μια ιδιαίτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή με πολλά προβλήματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Λιβανέζο ομόλογό του Σαάντ Χαρίρι, σήμερα το μεσημέρι Δευτέρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Χαρίρι για την ανάληψη των καθηκόντων του και οι δύο πρωθυπουργοί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων στις δύο χώρες και συμφώνησαν ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου.

Ο κ. Χαρίρι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την προσέλκυση επενδύσεων στον Λίβανο από ελληνικές εταιρείες, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες ευκαιρίες που παρέχονται από την εφαρμογή του “capital investment program”, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών του Λιβάνου.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου, η οποία προωθείται με την προσεχή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, όπως σημειώθηκε, και επιχειρηματικες συναντήσεις.

Ώθηση στις διμερείς σχέσεις θα δώσει και η προσεχής επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στον Λίβανο.

Σχετικά άρθρα