Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης: Πριν το 2015 η Υγεία χρώσταγε 930 εκ. σήμερα έχει 300 εκ. πλεόνασμα – Τι είπε για το δάνειο

Πολάκης: Πριν το 2015 η Υγεία χρώσταγε 930 εκ. σήμερα έχει 300 εκ. πλεόνασμα – Τι είπε για το δάνειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Παύλος Πολάκης, Υπουργείο Υγείας,

«Εγώ γι’ αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων κι οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας «γι’ αυτό και είπα στον κ. Στουρνάρα ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι «παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας που χρώσταγε περίπου 930 εκατ. ευρώ και φέτος έχει 300 εκατ. ευρώ θετικό ταμειακό πλεόνασμα.

»Παραλάβαμε ένα σύστημα που είχε αποστελεχωθεί και σε τρία χρόνια έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 18.000 άνθρωποι και είναι στα σκαριά να αναλάβουν άλλοι 5.500».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι «το σύστημα που ταΐστηκε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια, και εξαιτίας του οποίου διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσα από τα ΜΜΕ, με έχει απέναντι».

Εξηγώντας τους λόγους που πήρε το δάνειο, αναφέρει ότι «το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι.

»Γιατί σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός-χειρουργός και πριν το 2010».

«Νομίζετε ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω διευκολύνσεις από διάφορους των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται και από τις υπουργικές αποφάσεις;» διερωτάται ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως «δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω, γιατί οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφω είναι προς όφελος των ανθρώπων και του Δημοσίου».

Σχετικά άρθρα