Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αποστολάκης επιβεβαιώνει την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στην αμυντική σφαίρα της Ελλάδας

Ο Αποστολάκης επιβεβαιώνει την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στην αμυντική σφαίρα της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Ευάγγελος Αποστολάκης, Σκόπια, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στην αμυντική σφαίρα της Ελλάδας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, σχετικά με την «ανάγκη αμυντικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», ο Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε:

«Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ δημιουργούν τις προϋποθέσεις ενίσχυσης και επέκτασης της συνεργασίας μας με τη γείτονα χώρα στον τομέα της Άμυνας, εμπεδώνοντας σχέσεις αμοιβαιότητας και εξασφαλίζοντας πολλαπλά οφέλη που δεν θα περιορίζονται μόνο στον αμυντικό τομέα.

»Μάλιστα, η δυνητική συνδρομή μας στον μετασχηματισμό των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Μακεδονίας θα εκτοπίσει άλλους περιφερειακούς υποψηφίους που ενδεχομένως να επιχειρήσουν να επωφεληθούν και να ασκήσουν την επιρροή τους στη γείτονα.

»Επιδίωξή μας είναι να καταστεί η χώρα μας ο κύριος στρατηγικός αμυντικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας για τη διατήρηση της ειρήνης και την ενίσχυση της συνεργασίας στα Βαλκάνια».

Η εκτόπιση «άλλων περιφερειακών υποψηφίων» εννοείται ότι αναφέρεται στην Τουρκία, η οποία είχε βάλει μπροστά σχεδιασμό για να μετατρέψει τη Βόρεια Μακεδονία σε προτεκτοράτο της και σκόπευε να δημιουργήσει βάση τεθωρακισμένων και επιθετικών ελικοπτέρων μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ3, η υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσε το «δέσιμο» του μικρού στρατού της με την Ελλάδα.

Διαβάστε σχετικά: Η ελληνική πολεμική αεροπορία αναλαμβάνει την εναέρια επιτήρηση της Βόρειας Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα