Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμίνης-Ηλιόπουλος έβαλαν στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά θέματα της Αθήνας

Καμίνης-Ηλιόπουλος έβαλαν στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά θέματα της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθηναίων, Εκλογές, Νάσος Ηλιόπουλος, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Όλα τα μεγάλα θέματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Αθήνα, συζήτησαν στη συνάντηση τους σήμερα Παρασκευή στο δημαρχιακό μέγαρο, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και ο υποψήφιος δήμαρχος της “Ανοιχτής Πόλης”, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε η συνάντηση μίλησε για «πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Καμίνης, ενημέρωσε τον κ. Ηλιόπουλο για την πολιτική που έχει εφαρμόσει τα τελευταία οκτώ χρόνια η Αθήνα, με έμφαση στην κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη “και κυρίως εκείνο που έχει προοδευτικό πολιτικό πρόσημο και θεωρώ αναγκαίο να συνεχιστεί”, όπως είπε.

“Συζητήσαμε” πρόσθεσε ο κ. Καμίνης “εκτενώς για όλα τα θέματα και ζητήματα που και ο ίδιος έχει ευαισθησία, όπως η στήριξη 40.000 ανθρώπων στην πόλη, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του δήμου στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, την καθυστερημένη υιοθέτηση από την κυβέρνηση της πρότασής μας για τη λειτουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ουσιών και βεβαίως για το σταθερό μέτωπο που έχουμε απέναντι στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό”.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος, υπογράμμισε ότι “παρά τις όποιες διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις, που πάντα είναι θεμιτές, μέσα από το θεσμικό διάλογο και την αντιπαράθεση απόψεων, μπορούμε να βλέπουμε, πώς προχωράμε για τα κοινά μέτωπα που χρειάζεται αντικειμενικά η πόλη μας”.

Αναφερόμενος στο θέμα της ουσιοεξάρτησης, είπε ότι “μετά και τις τελευταίες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας θα είναι μία από τις κρίσιμες αλλαγές”.

Επίσης αναφερε ότι συζητήθηκαν “ζητήματα και για την σχέση του δήμου με ευρύτερους σχεδιασμούς, όπως η συμμετοχή του Δήμου στην “Ανάπλαση” της Αθήνας, που για εμάς είναι σημαντική όπως και άλλα θέματα που αυτήν την στιγμή σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημόσιος χώρος”.

Στη συζήτηση τους τέθηκαν και “οι ελλείψεις που έχουν πολλές φορές οι υπηρεσίες του δήμου, όπως η καταστροφική πολιτική που ακολουθήθηκε στο ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να έχει μείνει αυτή την στιγμή ο δήμος Αθηναίων με λιγότερες δυνάμεις από αυτές που πραγματικά θα έπρεπε να έχει”.

Σχετικά άρθρα