Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Κατρούγκαλος επικοινώνησε με Σάλιβαν – Στο επίκεντρο ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια

O Κατρούγκαλος επικοινώνησε με Σάλιβαν – Στο επίκεντρο ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σάλιβαν, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, ο Τζον Σάλιβαν συνεχάρη τον κ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τη ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Κατρούγκαλος, από την πλευρά του, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κύπρο, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Σάλιβαν για την προσεχή σύγκληση της τριμερούς συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ στην Κρήτη.

Αμφότεροι οι υπουργοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφώνησαν για τη σημασία του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ και την περαιτέρω προώθησή του.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον κ. Σάλιβαν για τη συμμετοχή του στην προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου 2019 στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της οποίας θα μπορούσε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στην συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα