Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Εργασίας: Ανεπίδεκτη μαθήσεως και πλήρως αναξιόπιστη η Ν.Δ. – Να απολογηθεί στους εργαζόμενους

Υπ. Εργασίας: Ανεπίδεκτη μαθήσεως και πλήρως αναξιόπιστη η Ν.Δ. – Να απολογηθεί στους εργαζόμενους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εργασίας,

Ως «ανεπίδεκτους μαθήσεως» και «πλήρως αναξιόπιστους» χαρακτήρισε τη Ν.Δ. και τον αρμόδιο τομεάρχη, Γιάννη Βρούτση, το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας πως «επιμένουν να προκαλούν την κοινή λογική».

«Ο κ. Βρούτσης «ξέχασε» ότι τα τρία τελευταία χρόνια το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», κατέγραψε τις υψηλότερες θετικές επιδόσεις του από το 200», ανέφερε το υπουργείο, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Το 2016 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 136.260.Το 2017 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 143.545.Το 2018 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 141.003».

«Ξέχασε, επίσης, ότι το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων του μηνός Ιανουαρίου είναι διαχρονικά αρνητικό, λόγω της εποχικής διακύμανσης της απασχόλησης που επηρεάζεται από την εορταστική περίοδο», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εργασίας θυμίζει ακόμη, «ότι από το 2014 έως το 2018 έχουν αυξηθεί κατά 376.766 ή κατά 24,6% οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που το κόμμα του είχε αποδεκατίσει.

»Το 2018 το 72% της αύξησης των θέσεων εργασίας ήταν πλήρους απασχόλησης».

«Επίσης, το ποσοστό ανεργίας που η ΝΔ εκτίναξε, έχει καταγράψει μείωση της τάξης των 8 ποσοστιαίων μονάδων.

»Οι μισθοί που καταγγέλλει ο κ. Βρούτσης είναι δημιούργημα της ΝΔ.

»Σήμερα, είναι η παρούσα κυβέρνηση που αύξησε τον κατώτατο μισθό και κατάργησε τον υποκατώτατο ενώ επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του.

Τέλος, σημείωσε πως «Η ΝΔ διέλυσε την αγορά εργασίας και οφείλει, αντί να ασκείται σε «εποχικές» αντιπολιτευτικές εξάρσεις που διαψεύδονται πανηγυρικά, να απολογηθεί στους εργαζόμενους».

Σχετικά άρθρα