Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πανικό ο Καμμένος από τη μήνυση Κοτζιά – Τι έγραψε στο Twitter

Σε πανικό ο Καμμένος από τη μήνυση Κοτζιά – Τι έγραψε στο Twitter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Άρειος Πάγος, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος,

Κονιορτοποιημένος ο Πάνος Καμμένος υπό τις ερπύστριες του Νίκου Κοτζιά, που κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας μήνυση στον Άρειο Πάγο εις βάρος του με βαρύτατες κατηγορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε με ένα αμήχανο λαϊκίστικο σχόλιο στο Twitter.

«Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται», αναφέρει στην ανάρτηση.

Βεβαίως ούτε λόγος για τα όσα κατηγορείται.

Τι να πει; Έχει κάτι να πει πέρα από το να χυδαιολογεί;

Έχει να προσάψει στη Δικαιοσύνη στοιχεία για τα όσα του προσάπτει ο Νίκος Κοτζιάς ότι διέδωσε;

Φοβάται ο Νίκος Κοτζιάς; Ο Νίκος Κοτζιάς κατέθεσε τη μήνυση!

Το ποιος φοβάται θα το μάθει όλη η χώρα σύντομα.

Φοβάται ο Πάνος Καμμένος; Καλά κάνει και φοβάται.

Διότι ο Νίκος Κοτζιάς θα το πάει μέχρι τέλους.

Ο Νίκος Κοτζιάς κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο για τα ακόλουθα:

Οι κατηγορίες

Ο Νίκος Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, επισημαίνει στη μήνυση ότι «όπως είναι λογικό, οι δυνάμεις της αδράνειας αντέδρασαν.

»Αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, που επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της δημοκρατίας: εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία και άλλες μορφές καθώς και τους πιο διαφορετικούς συνδυασμούς όλων των προαναφερθέντων.

»Δίπλα στα πιο πάνω και νόμιμα αναπτύχθηκαν άλλες μορφές αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά πλαίσια και τις αξίες της ελευθερίας».

Μιλά για μεθοδευμένη στοχοποίηση σε βάρος του, ήδη από το 2018 με ανοικτούς εκβιασμούς κατά του ίδιου και της οικογένειάς του:

Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, αλλά και αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου».

Και συνεχίζει, υπογραμμίζοντας ότι «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα.

Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια».

Με τον τρόποι αυτό, όπως αναφέρει, εκτός από τον ίδιο θα δυσφημιζόταν, ο ίδιος αλλά και η πολιτική που εφήρμοσε με κορωνίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, αναφέρεται σε τρία ψευδή σημεία στα οποία «πάτησαν» όπως λέει, οι εκβιαστές του, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει.

Ειδικότερα, διέδωσαν πως:

– έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος, με τον οποίο ωστόσο δεν έχει καμία σχέση.

– έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια, ποσό που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Κατά το Νίκο Κοτζιά, δεν υπάρχουν τέτοια ποσά, αλλά ακόμη και να υπήρχαν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών, αφού όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

– έδωσε σε εταιρεία πάροχο/βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών. Ο πρώην υπουργός εξηγεί στην αναφορά του ότι η θέση αυτή στηρίζεται σε ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου. «Πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» υπογραμμίζει.

Συγκεκριμένα, η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, με μία σειρά από κατηγορίες, θεωρώντας πως είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός για τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε απειλή, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές του ενώ δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις παραπάνω πράξεις.

Σχετικά άρθρα