Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπερδεύεται ο Τζιτζικώστας κι αντί για περιφερειάρχης νομίζει ότι είναι φεουδάρχης

Μπερδεύεται ο Τζιτζικώστας κι αντί για περιφερειάρχης νομίζει ότι είναι φεουδάρχης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απόστολος Τζιτζικώστας, Βόρεια Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Σκόπια, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Δικό του φέουδο νομίζει ότι είναι η Κεντρική Μακεδονία ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ίσως να του… έμεινε από τους σχεδιασμούς περί «λίγκας του βορρά».

Ίσως πάλι απλά να λαϊκίζει λησμονώντας ότι η χώρα είναι μέρος της Δύσης και δεν έχει ανήκει σε άλλο γεωπολιτικό στρατόπεδο. Όσο κι εάν τον στεναχωρεί αυτό.

«Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» είπε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη άποψη είχε εκφράσει και ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, για να ανασκευάσει λίγες μέρες αργότερα.

Πολύ πιο σαφής ήταν η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως η ίδια θα χρησιμοποιεί τον όρο Βόρεια Μακεδονία.

Αφού απάντησε στο (παλαβό) ερώτημα του Γ. Αυτιά, ότι δεν θα δεχτεί να μη λέγεται περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αν αυτό απαιτήσει ο Ζάεφ (!) ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε:

«Για μένα ήταν είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους.

»Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει».

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον υποχρεώσουν να αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο, απάντησε πως «είναι γνωστό ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιες πιέσεις».

Η Κεντρική Μακεδονία δεν είναι ούτε φέουδο ούτε πριγκιπάτο του κ. Τζιτζικώστα. Ούτε «αυτόνομη περιφέρεια». Είναι έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα