Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη Βόρεια Μακεδονία θα επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας – Μάρτιο ή Απρίλιο είπε ο Ζάεφ

Τη Βόρεια Μακεδονία θα επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας – Μάρτιο ή Απρίλιο είπε ο Ζάεφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Ζόραν Ζάεφ,

Τη Βόρεια Μακεδονία ετοιμάζεται να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δήλωση του Ζόραν Ζάεφ το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Στην Αθήνα θα έρθω για πρώτη φορά με το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα γράφει «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε από τη μεριά του ο Ζόραν Ζάεφ.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Όπως έχουμε επαναλάβει, κανείς δεν πίστευε πως θα ήταν εφικτό, αλλά ζω ένα από τα όνειρα της ζωής μου, να είναι η Ελλάδα μία νέα φίλη-χώρα.

»Και πριν ήταν φιλική η Ελλάδα, ωστόσο τώρα αισθάνομαι πραγματικά φίλος με τον Αλέξη Τσίπρα».

Αυτό ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ σε δήλωσή του στο ανεξάρτητο βαλκανικό πρακτορείο ειδήσεων IBNA, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, ερωτηθείς σχετικά με την από κοινού βράβευση του με τον Αλέξη Τσίπρα με το βραβείο Ewald von Kleist.

«Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε την συμφωνία.

»Είμαστε και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία, αλλάξαμε πολλά σύμβολα σε όλη τη χώρα μας και φυσικά περιμένουμε την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, ίσως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όποτε είναι καλύτερα γι’ αυτόν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Έπειτα», πρόσθεσε, «θα επισκεφτώ κι εγώ την Αθήνα, το οποίο είναι πολύ καλό, γιατί επισκέπτομαι συχνά την Θεσσαλονίκη και σίγουρα θα την επισκεφθώ και πάλι νωρίτερα».

Ωστόσο, τόνισε, «στην Αθήνα θα έρθω για πρώτη φορά με το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα γράφει Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, για να δείξω στους φίλους μας από την Ελλάδα, την ελληνική Μακεδονία, ότι τηρούμε τη συμφωνία και θέλουμε φιλικές σχέσεις με τον νότιο γείτονά μας».

Σχετικά άρθρα