Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο άκρατος λαϊκισμός της Παπακώστα με τον τεραψήφιο της ΔΕΗ

Ο άκρατος λαϊκισμός της Παπακώστα με τον τεραψήφιο της ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Κατερίνα Παπακώστα, Υπουργείο Υγείας, Χανιά,

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όταν οι πολιτικοί αυτού του τόπου που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν από ιδιαίτερα κρίσιμες θέσεις όπως είναι η θέση του υπουργού να έχουν λύσει όλα τα προβλήματα που αφορούν τον τομέα τους και να δείχνουν το ενδιαφέρον τους και για άλλα ευρύτερα και σημαντικά κοινωνικά θέματα.

Όπως ο φρικτός και απάνθρωπος τρόπος που έχασε την ζωή της η 56χρονη στην Κρήτη όταν η ΔΕΗ της έκοψε την παροχή του ρεύματος.

Η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα θέλησε να παρέμβει για το θέμα αν και δεν είναι της αρμοδιότητας της.

Έστειλε λοιπόν επιστολή στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, με την οποία του ζητά, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, να ενσωματωθεί, σε εμφανές σημείο και με σαφή ένδειξη στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ο αριθμός εξυπηρέτησης, για την ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Προφανώς η κυρία Παπακώστα δεν έχει διαβάσει όλες τις ειδήσεις για την συγκεκριμένη περίπτωση είτε για άλλες περιπτώσεις που έχει κοπεί η σύνδεση της ΔΕΗ ή δεν την ενημερώνουν οι συνεργάτες της καλά για τα θέματα γιατί όντως ένας υπουργός είναι επιφορτισμένος με τεράστιο όγκο δουλειάς.

Όλοι οι πολίτες που τελούν υπό την απειλή να τους κόψουν το ρεύμα, έχουν πάει ήδη, είτε οι ίδιοι είτε οι συγγενείς τους στην τοπική στην περιφερειακή ΔΕΗ και έχουν παρακαλέσει και έχουν εκθέσει το πρόβλημά τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα τόσο η ΔΕΗ όσο και ΟΓΑ που της είχε κόψει την σύνταξη ήταν ενήμεροι.

Μάλιστα βγήκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι είχε παρέμβει και ο ίδιος στην ΔΕΗ για το θέμα.

Τα παιδιά της 56χρονης τετραπληγικής δήλωσαν ότι η ΔΕΗ στις διακοπές ρεύματος έφερνε γεννήτρια για να λειτουργούν τα μηχανήματα.

Άρα το να υπάρχει ο τετραψήφιος αριθμός δεν έχει κανένα νόημα.

Όπως και στην περίπτωση της 3 κοπέλας από την Σερβία που πέθανε από τις αναθυμιάσεις που έβγαζε το μαγκάλι για να ζεσταθούν επειδή τους είχαν κόψει το ρεύμα.

Με τέτοιου είδους δηλώσεις και παρεμβάσεις ορισμένοι πολιτικοί δείχνουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Έχει προσπαθήσει ποτέ υπουργός να πάρει τετραψήφιο ή διψήφιο αριθμό για να εξυπηρετηθεί και να περιμένει, να περιμένει, να περιμένει….

Θα μπορούσε να προτείνει όχι αποσπασματικά ένας υπουργός αλλά όλη η κυβέρνηση ότι για να κοπεί το ρεύμα και το νερό, επειδή είναι αγαθά βασικά για την ζωή, θα πρέπει να ελέγχονται όλες οι κοινωνικές παράμετροι και μετά να αποφασίζεται το κόψιμο.

Και θα μπορούσε να υπήρχε ένα κατώτατο πλαφόν χρέους για να μην κόβεται το ρεύμα για 200 ή ακόμη και 800 ευρώ.

Επίσης η κυρία Παπακώστα ξεχνά ότι στον λογαριασμό της 56χρονης από την Κρήτη που δεν μπορούσε να πληρώσει, μέσα στα 800 ευρώ, ήταν και το χαράτσι που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει, και τα δημοτικά τέλη, και η ΕΡΤ.

Το ίδιο συνένοχοι είναι και αυτοί η φόροι.

Ας έπαιρνε πρωτοβουλία να μην κόβεται το ρεύμα επειδή δεν έχεις να πληρώσεις το χαράτσι.

Το “δεν πληρώνεις κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα” στις συνθήκες που η πολιτικοί αυτής της χώρας μας έφεραν, είναι δολοφονικό.

Το τετραψήφιο της υπουργού υγείας Κατερίνας Παπακώστα μοιάζει να είναι φθηνός λαϊκισμός.

Είναι συμπεριφορά που αποσπά την προσοχή από το πραγματικό πρόβλημα.

Είναι πολιτικός στρουθοκαμηλισμός.

Σχετικά άρθρα