Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Μόναχο για να βραβευτεί για τις Πρέσπες ο Τσίπρας – Θα συναντηθεί και με Μπάιντεν

Στο Μόναχο για να βραβευτεί για τις Πρέσπες ο Τσίπρας – Θα συναντηθεί και με Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βόρεια Μακεδονία, Γερμανία, Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, Ζόραν Ζάεφ, Μόναχο, Σκόπια, Τζο Μπάιντεν,

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί για το Μόναχο προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια όπου μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ θα τιμηθούν με το φετινό βραβείο Ewald Von Kleist.

Το βραβείο απονέμεται από τη διοργάνωση από το 2009 σε «ιθύνουσες προσωπικότητες της πολιτικής για την ασφάλεια με μια εξέχουσα συνεισφορά για τη διεθνή συνεννόηση και την επίλυση διαφορών».

Το βραβείο θα απονεμηθεί στους δύο αρχηγούς ως αναγνώριση της προσφοράς τους υπέρ της συνεννόησης και επίλυσης των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Το «παρών» στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια θα δώσουν περισσότεροι από 600 διεθνείς παράγοντες από όλα τα πεδία λήψης αποφάσεων, εκ των οποίων περισσότεροι από 35 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων και 50 ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ κρατών – μελών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Εκ μέρους της Γερμανίας θα βρεθούν εκεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και υπουργοί της κυβέρνησής της καθώς και ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Η αμερικανική αποστολή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μ. Πενς αναμένεται φέτος να είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στην ιστορία της διοργάνωσης.

Επιπλέον παρόντες θα είναι οι γ.γ. του ΟΑΣΕ, της Interpol, του ΝΑΤΟ, η διευθύντρια του ΔΝΤ, o πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η μεταβατική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα για το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού (σε ώρα Γερμανίας):

– Στις 10.30 συνάντηση με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών.

– Στις 15.00 ομιλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

– Στις 16.00 συνάντηση με τη Συμπρόεδρο των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ.

– Στις 17.00 συνάντηση με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

– Στις 20.00 επίσημο δείπνο, κατά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τιμηθεί, από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο Ewald von Kleist.

Σχετικά άρθρα