Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίνι ανασχηματισμός επί θύραις – Τα ονόματα που «παίζουν»

Μίνι ανασχηματισμός επί θύραις – Τα ονόματα που «παίζουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, Κώστας Ζουράρις, Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Κοτζιάς,

Ενδεχομένως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην πλήρωση των κενών θέσεων λόγω της συμμετοχής στελεχών της σημερινής κυβέρνησης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στις αντικαταστάσεις των υπουργικών θώκων που κατέχουν σήμερα οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ:

Θα οριστεί νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης καθώς η Κατερίνα Νοτοπούλου κατέρχεται ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Θα οριστεί νέος υφυπουργός Εργασίας καθώς ο Νάσος Ηλιόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Επίσης αναμένεται να οριστεί νέος υπουργός Εξωτερικών καθώς ο πρωθυπουργός που κατέλαβε τη συγκεκριμένη θέση μετά την παραίτηση Κοτζιά, είχε τονίσει ότι θα παραδώσει το αξίωμα μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Ισχυρό φαβορί για την θέση του υπουργού, προβάλλει ο νυν αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στην κυβέρνηση με αφορμή την συμμετοχή στελεχών της στις ευρωεκλογές.

Μέχρι τώρα πάντως το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου δεν αποκαλύπτουν το παραμικρό για τα ονόματα που θα μετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ακούγονται ωστόσο διάφορα ονόματα από το χώρο της κεντροαριστεράς όπως των Νίκου Μπίστη και Γιάννη Ραγκούση, της Λούκα Κατσέλη, του Νίκου Χριστοδουλάκη κλπ.

Όσον αφορά το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, υπάρχει το σενάριο να το αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις, αφού έχει στηρίξει και με τα δυο του χέρια την κυβέρνηση Τσίπρα.

Και το γεγονός ότι δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να του δίνει και αβαντάζ ειδικά για το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σχετικά άρθρα