Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπυράκη: Η ΝΔ δεν θα προτείνει Βενιζέλο ή Σημίτη για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σπυράκη: Η ΝΔ δεν θα προτείνει Βενιζέλο ή Σημίτη για πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προταθούν από τη Ν.Δ. στην επόμενη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Σημίτης» για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε σήμερα Πέμπτη η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, βάζοντας τέλος στην σχετική φημολογία, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Όσον αφορά τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου. Από κει και πέρα, όμως, επειδή η εποχή δεν προσφέρεται να γίνονται σενάρια, εμείς είμαστε ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά τα σενάρια, και σε ό,τι αφορά την ίδια την ουσία της αποσύνδεσης της διάλυσης της Βουλής από την προεδρική εκλογή».

‘Ασκησε κριτική στην χθεσινή τοποθέτηση στην Βουλή του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ήταν εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στη συζήτηση χθες το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Υποστήριξε ακόμη ότι «χθες προεξόφλησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και πάλι την ήττα του. Ανέπτυξε διάφορα σενάρια προεξοφλώντας ότι όχι μόνο θα χάσει, αλλά ότι θα είναι τέτοιοι οι συσχετισμοί που δεν θα ενδιαφέρεται κανένας για το τι θα κάνει το δεύτερο κόμμα».

Για το άρθρο 32 κ. Σπυράκη ανέφερε ότι η ΝΔ επιμένει στην αναθεώρησή του κατά τρόπο που να αποσυνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της βουλής και σημείωσε ότι σε αυτό συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περαιτέρω εξήγησε: «Είναι απαραίτητο να φύγει η αβεβαιότητα από το τραπέζι, για όλους τους πολίτες, αλλά και για το επενδυτικό κλίμα. Δεν πρέπει να υπάρχει συζήτηση ότι θα γίνουν εκλογές μετά τις εκλογές, ότι η χώρα θα βρεθεί σε μια εκλογική περιδίνηση.

»Αυτό θα είναι καταστροφικό, πρώτα πρώτα για τους κόπους και τις θυσίες όλων των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Θα είναι καταστροφικό για την εικόνα της χώρας, κανείς δεν ξέρει πώς θα βγει η χώρα μέσα από απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις».

Για τη διαδικασία της αναθεώρησης επανέλαβε την θέση της ΝΔ ότι «η βασική δουλειά αυτής της Βουλής είναι να προσδιορίσει ποια είναι τα υπό αναθεώρηση άρθρα. Το περιεχόμενο των άρθρων που θα αναθεωρηθούν είναι δουλειά της επόμενης Βουλής, διότι μεσολαβούν εκλογές και οι πολίτες εκφράζονται μέσα από τις εκλογές και επιλέγουν και την κατεύθυνση της αναθεώρησης».

Αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια: «Οι βουλευτές θα βρεθούν υπόλογοι απέναντι στη συνείδησή τους. Ας σκεφτεί ο καθένας πού σπούδασε, που στέλνει τα παιδιά του να σπουδάσουν και ας πάρει θέση.

»Μπορεί ο ίδιος ενώ διατηρεί το προνόμιο να έχει σπουδάσει ο ίδιος ή να σπουδάσουν τα παιδιά του σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, μη κρατικό, ιδιωτικό, την ίδια ώρα να στερήσει αυτή τη δυνατότητα από τα παιδιά της μεσαίας τάξης, από το δημόσιο υπάλληλο, από τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα, από τον μικροεπιχειρηματία που θέλει το παιδί του να κάνει εξειδικευμένες σπουδές στην Ελλάδα σε μη κρατικό ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο».

Σχετικά άρθρα