Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευάγγελος Αποστολάκης-Χουλουσί Ακάρ τα λένε στις Βρυξέλλες

Ευάγγελος Αποστολάκης-Χουλουσί Ακάρ τα λένε στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Ευάγγελος Αποστολάκης, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Αποστολάκης είχε επισημάνει πως Ελλάδα και Τουρκία στήνουν ξανά ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο προς όφελος και των δύο χωρών.

«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πάντα έχουν ένα θέμα, πάντα έχουμε up και down. Αυτό τον καιρό και μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει φανεί ότι μπορούμε ξανά να ενώσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με στόχο να πέσει η ένταση στο Αιγαίο.

»Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις» είχε τονίσει ο υπουργός, προαναγγέλλοντας ότι στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του «θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ούτως ώστε να καταφέρουμε να λιγοστέψουμε την ένταση και τις επικίνδυνες κινήσεις που μπορεί να γίνονται στο Αιγαίο».

Σχετικά άρθρα