Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλογήρου: Τρομοκράτες έπαιρναν άδεια επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα μίντια σιωπούσαν

Καλογήρου: Τρομοκράτες έπαιρναν άδεια επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα μίντια σιωπούσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μιχάλης Καλογήρου, Τρομοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Τις «καλύψεις» που πρόσφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στηλίτευσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Η τοποθέτηση του κ. Καλογήρου ήρθε σε ερώτηση του τομεάρχη Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη, εάν διάταξη που αφορά την ελάφρυνση ποινής σε κρατούμενο που εργάζεται στο αρτοποιείο/ζαχαροπλαστείο αγροτικών φυλακών είναι «φωτογραφική» και αφορά τον ισοβίτη Δ Κουφοντίνα.

Η ερώτηση Βορίδη έγινε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής στο πλαίσιο επεξεργασίας σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε πως η εν λόγω διάταξη δεν αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο και μπήκε για λόγους ισότητας καθώς υπάρχουν αγροτικές φυλακές που ο κρατούμενος που κάνει εκεί μεροκάματα προσμετρά τρεις μέρες ποινής αντί για μία μέρα ποινής και άλλες που δεν ισχύει αυτό.

Στη συνέχεια ο κ. Καλογήρου κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να δείξουν πνεύμα συνεννόησης για τις αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα.

Και ανέφερε τις άδειες που πήραν τρομΟκράτες της 17 Νοέμβρη από παλαιότερες κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

«Ο κατηγορούμενος Χ.Ξ., της συγκεκριμένης υπόθεσης είχε πάρει νομίζω 7 άδειες, από το 2013, μέχρι που παραβίασε τους όρους τους, αναζητήθηκε και συνελήφθη το 2015.

»Απασχόλησε την κοινή γνώμη, δεν έχω δει καμία φωτογραφία του συγκεκριμένου το 2013 και το 2014, όταν έπαιρνε τις 7 άδειες, ούτε όταν πήγαινε στο χωριό του, στην πόλη του, δεν ξέρω ποιοι ήταν οι όροι που του είχαν επιβληθεί.

»Τα ίδια ισχύουν για τον Σ.Κ., ο οποίος έτυχε απόλυσης με τα άρθρα 105, 110 και όχι με το νόμο Παρασκευόπουλου, το 2007.

»Ο Τ.Π. σε 14 τακτικές άδειες και συγκεκριμένα μία το 2008, πέντε το 2009, έξι το 2010 και δυο το 2011» υπενθύμισε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Ο Κ.Κ. έλαβε 5 τακτικές άδειες, 2 το 2008, 3 το 2009 και αποφυλακίστηκε το 2009.

»Δεν θα συνεχίσω τον κατάλογο. Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι να αποφασίσουμε ποιο κράτος δικαίου είμαστε».

Σχετικά άρθρα