Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπύρος Δανέλλης: «Αναβαθμίσαμε τον ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια»

Σπύρος Δανέλλης: «Αναβαθμίσαμε τον ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Μακεδονία, Βουλή των Ελλήνων, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σκόπια, Σπύρος Δανέλλης,

«Με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών κλείσαμε μία εθνική εκκρεμότητα 30 χρόνων. Βάλαμε πλέον σε νέα βάση τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών μας.

»Αναβαθμίσαμε τον ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια, στην ΕΕ και στον κόσμο ολόκληρο» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Όπως είπε, τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως και την κύρωσή της, «χαιρέτισαν με θέρμη οι εταίροι μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, το σύνολο δηλαδή του δυτικού κόσμου, στο οποίο, αν δεν κάνω λάθος, ανήκουμε» σημείωσε ο κ. Δανέλλης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «το επόμενο βήμα είναι η έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

»Και ενώ η ριζοσπαστική Αριστερά αντιλαμβάνεται κι εργάζεται υπέρ της αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας, που συνοδεύεται από την αύξηση του διεθνούς κύρους της και της επιρροής της, η συστημική αντιπολίτευση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απομακρύνονται από τις ιστορικές σταθερές τους».

Σχετικά άρθρα