Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο για να καλύψουμε τα κενά στη δημόσια διοίκηση

Χαρίτσης: Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο για να καλύψουμε τα κενά στη δημόσια διοίκηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Χαρίτσης, Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Ελληνική Ομογένεια, Ευρωεκλογές 2019, Προσλήψεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Εσωτερικών,

Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία και την Αυτοδιοίκηση, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να καλύψει τις κενές θέσεις και τις εκτεταμένες ελλείψεις στη δημόσια διοίκηση, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και στις 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, για τις οποίες διαβεβαίωσε ότι οι επιτυχόντες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα, ασκώντας κριτική στη Ν.Δ. έκανε λόγο για υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία από τη μια ζητεί επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που σημαίνει πάγωμα των προσλήψεων, και από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, επανέλαβε τον στόχο της κυβέρνησης να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

H απόφαση για εκλογές θα ληφθεί με πολιτικούς και όχι τεχνικούς όρους, τόνισε, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τεχνικά προβλήματα και ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου.

Για τις μεταρρυθμίσεις στους Δήμους ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να προχωρήσουν χωρίς υπόνοιες για αντισυνταγματικότητα, και με βασικό κριτήριο τη λειτουργικότητα.

«Επιλύσαμε μείζονα ζητήματα απελευθερώνοντας τη χώρα από τα μνημόνια» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει.

Τέλος, για το μείζον θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει μέχρι τώρα», προσθέτοντας ότι «εμείς συστήσαμε με διακομματική συναίνεση, επιτροπή με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα με θεσμική σοβαρότητα».

Σχετικά άρθρα