Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Στηρίζουμε διαχρονικά την επαναλειτουργία της

ΗΠΑ για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης: Στηρίζουμε διαχρονικά την επαναλειτουργία της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Θεολογική Σχολή Χάλκης, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία, Χάλκη, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δήλωσε ο αρμόδιος για τις θρησκευτικές ελευθερίες πρεσβευτής των ΗΠΑ, Σαμ Μπράουνμπακ, στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ιστορική σχολή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Μπράουνμπακ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν διαχρονικά την επαναλειτουργία της Σχολής.

«Το έχουμε κάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Δεν μπορώ να σας αναφέρω ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, σε ό,τι αφορά την επίτευξη αυτού του στόχου. Αλλά, υποστηρίζουμε ότι η σχολή πρέπει να είναι ανοιχτή και θα συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στο εξωτερικό με την σημερινή του ιδιότητα ήταν στην Τουρκία με σκοπό να παρακολουθήσει την δίκη του ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, η κράτηση του οποίου είχε προκαλέσει κραδασμούς στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη στάση που τήρησε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο κ. Μπράουνμπακ είπε ότι η διοικητική αυτοδιάθεση των θρησκευτικών κοινοτήτων αποτελεί θέση αρχής για τις ΗΠΑ.

Τέλος, αναγνώρισε πως το συγκεκριμένο θέμα έχει οδηγήσει σε ορισμένου είδους πιέσεις και διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να παρέχει την στήριξη της με κάθε δυνατό τρόπο.

Σχετικά άρθρα