Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άδωνις: Δεν αναγνωρίζω τη Βόρεια Μακεδονία – ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα – Να τοποθετηθεί ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Άδωνις: Δεν αναγνωρίζω τη Βόρεια Μακεδονία – ΣΥΡΙΖΑ:  Βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα – Να τοποθετηθεί ο Μητσοτάκης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Βίντεο, Βόρεια Μακεδονία, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, ΣΥΡΙΖΑ,

Έχει ξεφύγει τελείως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος νομίζει πλέον προφανώς ότι… χαράσσει και εξωτερική πολιτική.

Έτσι, καταπατώντας κάθε έννοια σοβαρότητας βγήκε, στον πάντα φιλόξενο ΣΚΑΪ, για να μας πει ότι δεν θα αναγνωρίσει τη γειτονική μας χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία», όπως επιτάσσει πλέον το διεθνές δίκαιο.

Δεν ξέρουμε αν συνειδητοποιεί καν τι λέει, από τη θέση που τα λέει, διότι ως ένας απλός «μακεδονομάχος» θα μπορούσε κάνει τον καμπόσο όσο θέλει, αλλά από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διατηρεί στη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, τέτοιες εθνικιστικές κορώνες συνιστούν μείζον πολιτικό θέμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα – Να τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Γεωργιάδη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα και καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετηθεί χωρίς υπεκφυγές για τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ:

«Οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη ότι ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως “Βόρεια Μακεδονία” δημιουργούν μείζον θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Μητσοτάκη.

»Πρόκειται για ένα βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα από τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος φαίνεται πως ξεχνά ότι δεν είναι τηλεσχολιαστής, αλλά αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και η δήλωσή του εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την αξιοπιστία της χώρας.

»Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές. Είναι η θέση του κ. Γεωργιάδη θέση της ΝΔ;

»Κατανοούν άραγε τις συνέπειες για την εξωτερική πολιτική της χώρας; Κατανοούν τους κινδύνους που θα μπορούσαν να υπάρξουν για τη χώρα μας σε άλλα ανοιχτά μέτωπα;».

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί στους Ευρωπαίους εταίρους και στις ΗΠΑ ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προφανώς, αυτή του η διαβεβαίωση δεν δεσμεύει την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα