Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξω φρενών ο Μπακογιάννης με Ηλιόπουλο γιατί του θύμισε τις ρατσιστικές ατάκες της ΝΔ (βίντεο)

Έξω φρενών ο Μπακογιάννης με Ηλιόπουλο γιατί του θύμισε τις ρατσιστικές ατάκες της ΝΔ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτοδιοικητικές Εκλογές, Βίντεο, Δήμος Αθηναίων, Εκλογές, Κώστας Μπακογιάννης, Νάσος Ηλιόπουλος, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του ο Κώστας Μπακογιάννης όταν η συζήτηση στο κατά τα άλλα ηπίων τόνων debate των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων στον ΙΑΝΟ πήγε στο προσφυγικό και ειδικότερα όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος του υπενθύμισε ορισμένα ρατσιστικά παραληρήματα από στελέχη της ΝΔ.

Αναλυτικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος απέσπασε πολλά χειροκροτήματα με αφορμή την τοποθέτησή του για το προσφυγικό.

Αυτό μάλλον ενόχλησε τον Κώστα Μπακογιάννη που ειρωνευόμενος είπε: «Βλέπω ενθουσιασμό στην κερκίδα σας κύριε Ηλιόπουλε, το πάτε πάρα πολύ καλά βλέπω, τους έχετε ευχαριστήσει όλους τους δικούς σας».

Ωστόσο, η απάντηση Ηλιόπουλου μάλλον δεν πολυάρεσε στον κ. Μπακογιάννη, καθώς του υπενθύμισε τη ρατσιστική φρασεολογία της ΝΔ:

«Έκανε προηγουμένως ένα αστείο ο κ. Μπακογιάννης για το “ακροατήριο μου”, αλλά νομίζω θα ήταν καλό να μην αρχίζουμε να χωρίζουμε ακροατήρια εδώ μέσα.

»Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ όμως είναι πως ένας από τους λόγους που είμαι χαρούμενος είναι πως ο κόσμος που μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ακροατήριό μου είμαι σίγουρος πως είναι ένας κόσμος που ποτέ του δε θα έλεγε φράσεις όπως “να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των μεταναστών” (σ.σ. η φράση ανήκει στον Άδωνη Γεωργιάδη) ή όπως “να τους πνίγουμε στο Αιγαίο” (σ.σ. αναφορά στο “η φύλαξη συνόρων προϋποθέτει νεκρούς” που είχε πει ο Θάνος Πλεύρης).

»Το ακροατήριό μου, ποτέ δε θα έλεγε μια φράση όπως «Στη Μανωλάδα οι επιστάτες πυροβόλησαν στον αέρα και κάποια σκάγια μπορεί να πέτυχαν κάποιους εργάτες» (σ.σ. επίσης φράση του Άδωνη Γεωργιάδη). Οποτε ο καθένας επιλέγει το ακροατήριο στο οποίο θέλει να απευθυνθεί.

»Τα παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα, πρέπει να πάνε σχολείο εδώ και είναι καλό αυτή η χώρα να μην έχει πολιτικές ένταξης με κριτήριο μόνο αν είσαι καλός στο μπάσκετ, αλλά να έχει πολιτικές ένταξης για όλους τους ανθρώπους, αν θέλουμε πραγματικά να φτιάξουμε μια χώρα δημοκρατική».

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Μπακογιάννης, εκνευρισμένος και με ειρωνική διάθεση, επιτέθηκε χωρίς αιτία στον υποψήφιο της «Ανοικτής Πόλης»:

«Ωραία, ωραία, ωραία, τα είπαμε όλα τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μια χαρά. Μπράβο, συγχαρητήρια, τα ξέρετε καταπληκτικά, είστε φοβερός, εε νομίζω ότι θα βγείτε πρώτος στην κεντρική σας επιτροπή με διαφορά, τώρα όμως πάμε λίγο στην πραγματική ζωή».

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μπακογιάννης δεν ανέφερε ούτε μία φορά, καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τη Χρυσή Αυγή.

Δείτε το επίμαχο σημείο στο 1:33:18:

Σχετικά άρθρα