Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον Χαρδούβελη για να ακούσει ο… Σαμαράς

Έξι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον Χαρδούβελη για να ακούσει ο… Σαμαράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Κοντός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Βλάχος, Γκίκας Χαρδούβελης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Κώστας Τσιάρας,

Την ημέρα την αποκατάστασης της δημοκρατίας στην χώρα μας έξι Καραμανλικοί βουλευτές ζητάνε από τον Γκίκα Χαρδούβελη την αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών που έχουν επιφέρει τα μνημόνια που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση.

Φυσικά όπως γίνεται κατανοητό οι έξι γαλάζιοι βουλευτές ρωτάνε τον Γκίκα Χαρδούβελη για να τα… ακούσιε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Βλάχο, Αλέξανδρο Κοντό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ιορδάνη Τζαμτζή και Κώστα Τσιάρα.

Στην ερώτησή τους τονίζουν ότι ο κίνδυνος αποτυχίας επίτευξης των εισπρακτικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι υπαρκτός λόγω της πραγματικής αδυναμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υψηλές φορολογικές απαιτήσεις.

Παράλληλα γίνεται λόγος για χιλιάδες παραδείγματα φορολογικών αδικιών σε βάρος μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι όπως τονίζουν οι βουλευτές σε πολλές περιπτώσεις καλούνται να πράξουν το αδιανόητο, δηλαδή να πληρώσουν φόρους ίσους ή ακόμα και υψηλότερους των εισοδημάτων τους λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης.

Και καταλήγουν: «Είναι προφανές ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει αίσθηση της δυσμενούς αυτής της πραγματικότητας και επεξεργάζεται προτάσεις φορολογικών ελαφρύνσεων. Κρίνεται αναγκαίο οι προτάσεις αυτές να στοχεύουν στην απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης και εκλογίκευσης των στόχων, τους οποίους έχει θέσει η κυβέρνηση ως προς τα έσοδα του Κράτους» αναφέρουν οι έξι βουλευτές. Καταλήγοντας και με τη μορφή ερωτημάτων ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών α)να μειώσει το τέλος επιτηδεύματος, β)το ποσοστό προκαταβολής φόρου από το υπέρογκο 55%, γ) το ύψος των τεκμηρίων διαβίωσης, δ) τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ε) τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ενώ τέλος ζητούν καθιέρωση ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος ως «ορίου της φτώχειας».

Σχετικά άρθρα