Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Ο μόνιμος δίαυλος συνεννόησης με την Τουρκία έχει συμβάλει στη μείωση των προσφυγικών ροών

Βίτσας: Ο μόνιμος δίαυλος συνεννόησης με την Τουρκία έχει συμβάλει στη μείωση των προσφυγικών ροών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

«Δεν επιτρέπεται κάποιος να τραυματίζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας», σχολίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σχετικά με την επικήρυξη από την Τουρκία των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247», ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι έχει συστηθεί μόνιμος δίαυλος συνεννόησης με την τουρκική πλευρά σε όλα τα επίπεδα, που «έχει συμβάλει στη μείωση των ροών τους τελευταίους μήνες» και έχει ως βασικό στόχο την «καταπολέμηση των διεθνών κυκλωμάτων των διακινητών».

Επίσης, εκτίμησε ότι «μπορούμε να επανενεργοποιήσουμε τη διαδικασία επανεισδοχής, την οποία με ρηματική διακοίνωση έχει σταματήσει η Τουρκία».

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι «τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πάντοτε σημαντικές και προσοδοφόρες και μπορούν να μειώσουν την ένταση» και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ζητήματα «στα οποία πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία, ζητήματα για τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν για εμάς γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο».

Σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «για μένα πολιτική επικαιρότητα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι διαδικασίες για τις 120 δόσεις, το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το γεγονός ότι βγήκαμε στις αγορές, το γεγονός ότι προχωράμε στις συνταγματικές αλλαγές».

Τέλος, για το χρόνο των εκλογών ξεκαθάρισε ότι «θα γίνουν τον Οκτώβριο» και πρόσθεσε ότι «μια μακρά προεκλογική περίοδος δεν είναι ωφέλιμη».

Σχετικά άρθρα